3.skup blogera i webmastera u Dubravici
[ # ]

DUBRAVICA

U malom pitomom prigorskom mjestu danas je bio spoj starih pravih vatrogasnih blogera i novih koji su se uklopili kao da su odpočetka sa nama. Približavajući se mjestu susreta primjetili smo kombi DVD Oštarija i znali smo da su već stigli naši prijatelji Mladen i Josip koji su nakon dugog puta ispijali jutarnju kavicu.

Dočekao nas je naš domačin Tomek sa predsjednikom VZO Dubravica Dragutinom Štritofom te ih ovim putem još jednom pozdravljam. Zatim kao na filmskoj traci pojavljuju se poznata lica: Lady Di, Zmajaa, Sik, tomek1, Kruno iz Ruda ,Mateja iz Molvica,Baje iz Mraclina, Kety,Barbi i Ivana iz Mladeži Bobovca, mala Dro, Marija iz županije, Čižma,Mali Ranger, te novi prijatelji Slavek iz Tuhlja te prijatelj Gormo kojeg sam napokon upoznao.

Od gostiju skupu su bili nazočni Miroslav Kirinčić iz Vatrogasnog Vjesnika, Stjepan Ptićek predsjednik vatrogasne zajednice zagrebačke županije, Miroslav Šladarec predstavnik MG Rijeka, načelnik općine Dubravica gospodin Franjo Štos.

Po ustaljenom redu prvo je bilo predstavljanje blogova i mogao se vidjeti napredak u dizajnu koji su u odnosu na prethodna dva susreta u velikom napretku. Tako smo se mogli upoznati i sa hackiranjem stranica pojedinih blogova, uvođenjem flasha na blogove, ujedno objasnili kako je najlakše ubaciti sliku na stranicu,kako stranice da budu što lakše za otvaranje,kako ubaciti pojedine animacije i sl.

U ime HVZ-a skupu se obratio Ivica Sikra Sik koji je prenio stav HVZ-a ,a to je potpuna podrška u radu vatrogasnih blogera i webmastera te obostrana zainteresiranost u daljnjem radu krovne organizacije sa blogerima i webmasterima. HVZ kao destinaciju susreta nudi Fažanu u slobodnom terminu ,što smo prihvatili sa velikim zadovoljstvom...SLIKE

Miroslav Kirinčić nije krio iznenađenje ovim skupom-"Znao sam da su skupovi održavani ali ste me više nego ugodno iznenadili načinom , pristupom i prijateljstvom.Ovakvo nešto nisam očekivao". Ispričao nam povjest nastanka Vatrogasnog Vjesnika te problemom kojim se susreće u izdavanju vatrogasnog mjesečnika, zato poziva sve zainteresirane da se uključe u rad poglavito preko svojih županija u kreiranju našeg lista. Kao novitet uvedena je rubrika VIRTUALNI MUZEJ HVZ-a gdje će po uzoru na evropske vatrogasne stranice biti povjest hrvatskog vatrogastva i svi koji se žele uključiti u rad Muzeja neka mu se jave.

"Prvo vas pozdravljam kao vatrogasac Miroslav Šladarec a zatim kao predstavnik MG Rijeka"-rekao je Miro. Pohvalivši rad blogera te napomenuo kako mu je to jutarnje štivo uz kavicu. Zaželio još bolji rad,te podijelio majice sa natpisom današnjeg susreta svakom sudioniku. Hvala MIro ,Hvala MG Rijeka.

-"Za mene oni nisu iznenađenje,mladi ljudi okruženi sa par iskusnih lisaca i to je recept za pravu ekipu " rekao je predsjednik VZŽZ-a Stjepan Ptićek,napominjući kako županija stoji iza ovakovih projekata i u buduće će se zalagati za ovakovu vrstu vatrogastva. Za izradu vatrogasne stranice županije upaljeno je zeleno svjetlo što je veliko priznanje našem radu...VIDEO


Bilo je osvrta na dosadašnu situaciju u radu blogera i web stranica te je prihvaćen prijedlog Mladena da se i službeno uvede ovo druženje kao 3.skup vatrogasnih blogera i webmastera. A sada već imamo ponuda za održavanja sljedečih skupova i uskoro ćemo napraviti godišnji plan održavanja tih susreta uz napomenu da ćemo posjetiti svakog našeg blogera a da to oni ne osjete financijski.Tamo gdje ne ide sponzor ide kotizacija.

Drugo poluvrijeme održano je u velikoj sali gdje nam se pridružio Brq koji je imao kolokvij a pozdravili su nas predsjednik VZO Dubravica Dragutin Štritof te Načelnik općine Franjo Štos koji nas je između ostalog upoznao i sa biljkom mesožderkom koja je zaštićena u ovom kraju.

Na kraju zahvaljujemo se sponzorima ovog skupa :Vatrogasnoj zajednici županije zagrebačke, Svetonedeljskom Listu , knjižari Žitković iz Svete Nedelje te VZO Dubravica, a Tomeku sve pohvale za domačinstvo.Tomek svaka čast. Nadalje dozvolite da se zahvalim Kruni, Mateji,Gormu i Slaveku na novom prijateljstvu a svim blogerima i webmasterima hvala na jednom nezaboravnom druženju i jedva čekam da pročitam vaše reakcije na današnji susret.Pozdravljamo i našu Petru koja zbog kolokvija nije mogla prisustvovati a jedan je od organitatora ovog skupa, nadalje Stjepanu Maksimoviću želimo što brže ozdravljenje kako bi nam se što prije priključio,Pozdravljamo i Iskrenog doli na jugu i nadamo se da kad stigne Škodilak da ćemo se češće družiti. na kraju zahvaljujemo se i "Prigorskom Kaju" te gospodinu Zlatku Šoštariću koji nas je medijski popratio.

24.11.2007. ...21:32 [ Komentari (17) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters