UGAŠEN POŽAR U KRUGU BIVŠE LIVNICE
[ # ]

SARAJEVO

Vatra zahvatila dio objekta koji radnici firme "Gradur" koriste kao ostavu za odjeću i alat...

U krugu bivše Livnice u ulici Džemala Bijedića na broju 162 u Sarajevu jučer oko 8.30 sati izbio je požar. Vatra je zahvatila prostoriju koju radnici "Gradura", poduzeća koje se bavi prometom građevinskog materijala, koriste kao garderobu.

Na mjesto događaja upućena su dva vozila Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo i osam vatrogasaca, koji su požar ubrzo lokalizirali.Izgorjela je kompletna prostorija, ali materijalna šteta, kako je rečeno na mjestu događaja, nije velika.

- Naši radnici tu ostavljaju staru odjeću, a u prostoriji je bilo i nešto dotrajalog alata i agregat za struju. Mislim da je upravo agregat izazvao požar, jer je došlo do iskrenja nakon što ga je jedan naš radnik uključio kako bi strojem nešto izrezao. Agregat je bio pun benzina koji je razbuktao vatru - rekaoje jedan od uposlenika "Gradura", kojeg smo zatekli na požarištu.Nakon što je oko 10.45 sati vatra potpuno ugašena, došla je ekipa za očevid MUP-a Kantona Sarajevo i vještak protupožarne zaštite. Dnevni Avaz

04.04.2008. ...16:16 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters