INTERVENCIJA VATROGASACA U NEKADA KULTNOM OBJEKTU, A DANAS RUGLU OSIJEKA
[ # ]

OSIJEK

Već peti put ove godine vatrogasci interveniraju u samom centru grada, točnije u objektu Bijela lađa, koji je nekad bio ponos, a sada ruglo. Kao i nekoliko puta do sada, primijetivši gusti dim koji suklja iz nekadašnjeg restorana Bijela lađa, više građana koji su se tu slučajno zatekli te stanovnici zgrada na Gornjodravskoj obali pozvali su vatrogasce.

Ubrzo se pojavio i plamen, koji je zahvatio dio krovišta sa zapadne strane (parkirališne) zgrade. Profesionalni vatrogasci su izišli sa dva vozila i počeli gasiti krovište i unutrašnjost objekta. Osim vatrogasaca, na mjesto požara došli su i djelatnici HEP-a, točnije operateri distribucijskog sustava koji su bili u pripremi ako treba prekinuti dovod električne energije za susjedne objekte, a ne Bijelu lađu, jer je u toj zgradi odavno isključena struja.
Po tko zna koji put požar su izazvali beskućnici, kojima u posljednjih nekoliko godina prostor uništene Bijele lađe služi kao dnevni boravak, a u pojedinim trenucima i spavaonica.

Vatra se proširila na veću količinu otpadaka koji su nanošeni u Bijelu lađu, a nakon toga je zahvatila i dio krovne konstrukcije. Ni vatrogasci nisu bili iznenađeni pozivom za intervenciju, jer ovo im je već peta ove godine. Nakon kraćeg gašenja vodom uspjeli su ugasiti vatru. Još se uvijek ne zna kolika je materijalna šteta, ali s obzirom na ružan izgled ovog nekad prelijepog objekta u samom centru Osijeka, zanemariva je.

Intervenciju vatrogasaca promatralo je desetak Osječana i nitko od njih za požar ne osuđuje beskućnike, jer su svjesni da se i ti ljudi nekako moraju ugrijati. Više im smeta činjenica da je Bijela lađa i dalje sramota Osijeka. “Ne mogu vjerovati da se ovaj objekt ne može sanirati! Pa, pobogu, vrlo je lako ustanoviti tko je vlasnik i zašto ne obnavlja ovu kultnu zgradu! Ako nema para, neka da nekome tko ima, pa nek' taj gradi, samo da ne gledamo ovo ruglo”, ogorčeno je govorila Osječanka promatrajući intervenciju vatrogasaca. Glas Slavonije

06.04.2008. ...07:35 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters