VATROGASCIMA GORUČI PROBLEM GARAŽA
[ # ]

BRDOVEC
Piše: Dražen Mufić

Dobrovoljni vatrogasci Brdovca od svog osnutka postigli su dobre rezultate, a to su im potvrdili i nazočni gosti na Skupštini održanoj u atomskom skloništu na igralištu NK BSK u Brdovcu. I samo mjesto održavanja skupštine, jer nije vatrogasni dom, može najaviti koje su najveće brige brdovečkih dobrovoljaca, a posebno je istaknut i problem garaže.

Jer vatrogascima je garaža i spremište jedan od najvažnijih prostora gdje mogu odložiti svoju skupu opremu, ali i parkirati vatrogasno vozilo. Pa iako cijelo ovo vrijeme koriste prostorije u starom skladištu bivše PZ Sutla, koje je daleko od primjerenog prostora, dodatni problem je i prokišnjavanje krova. A popravit ga ne mogu jer prostor nije njihov.

- Naša oprema stalno je u opasnosti od kiše, pa i provalnika, a nama svake godine dolaze jedino obećanja. Da imamo svoj prostor znali bi ga kvalitetno urediti, ali ovako nikako da krenemo s mrtve točke, istaknuto je u izvješću o radu DVD-a Brdovec u prošloj godini.

Unatoč ovoj problematici vatrogasci su tijekom 2007. obavljali sve zadatke postavljene pred njih, od školovanja, preko održavanja i nabave nove opreme, sve do intervencija. Tako su imali dvije tehničke intervencije, srećom bez požara na objektima, a zbog takavog razvoja situacije imali su dovoljno vremena za uvježbavanje ekipa za takmičenje. A da su i na tom segmentu dobro radili pokazuju i ostvareni rezultati koji su na općinskom takmičenju bili i više nego solidni. Iako su u protekloj godini raspolagali sa skromnih nešto manje od 55.000 kuna, brdovečki dobrovoljci za ovu godinu daleko su optimističniji. Planiranim prihodom u iznosu od 125.000 kuna planiraju nastaviti sa školovanjem kadrova, obnovom opreme, uključivanjem u rad novih članova, ali i sa sanacijom postojeće ili gradnjom nove garaže. U svemu tome očekuju i pomoć mjesnog odbora, vatrogasne zajednice i općine.

Predsjednik MO Brdovec Tomislav Svalina čestitao je vatrogascima na dobrom radu i ostvarenim rezultatima, te je naglasio kako se nada mnogo boljoj suradnji nego je bila do sada. Čestitku su dobrovoljci u Brdovcu primili i od donačelnika Općine Brdovec Josipa Malekovića koji je podvukao važnost kontinuiteta u radu a što ima za rezultat dobre rezultate.

- Mi u Općini Brdovec znamo za probleme DVD-a Brdovec i svjesni smo da vam treba pomoć. Ja osobno mogu obećati da ću se založiti za pokretanje rješavanje tih problema tijekom ove godine, naglasio je Maleković. Prigorski Kaj

12.04.2008. ...07:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters