U PROSJEKU GASE DVA POŽARA GODIŠNJE U MJESTU
[ # ]

ZDENCI

Pored društava iz Vatrogasne zajednice Općine Brdovec skupštini DVD-a Zdenci prisustvovala su i društva iz okolnih mjesta, čak i iz Republike Slovenije. Pored Prostovoljnog gasilskog društva Veliki Podlog iz Slovenije Skupštini su prisustvovali i DVD-i iz Bistre, Bobovice, Bregane, Dubravice, Kupljenskog Hruševca i Ivanca, te predstavnici Limene glazbe Rozga - KUD Sveta Ana.

Skupštinu je otvorio predsjednik Vladimir Šoštarić, a izvješće o radu pročitala je Manuela Horvatin. Financijsko izvješće podnio je blagajnik Nikola Noršić, a u ime Nadzornog odbora Josip Šorša.

Istaknuto je da je DVD Zdenci sudjelovalo na dva gašenja požara u mjestu. To je prosjek požara koji se godišnje događaju i koje aktivno gase Zdenčani. Pri tome su istaknuli važnost nadzemnih hidrantskih ormarića kojim uvijek počinje gašenje, čak prije dolaska postrojbe s vatrogasnom opremom, te ostalih društava i javne vatrogasne postrojbe. Zbog toga se i u budućem planu rada predviđa postavljanje još hidrantskih ormarića.

Posebno je istaknuta mladež koju su uspjeli okupiti, a koja je na općinskom natjecanju zauzela treće mjesto. U ambicioznom planu rada koji je pročitao zapovjednik DVD-a Juraj Čujko, pored uobičajenih aktivnosti za vatrogasno društvo stavljen je naglasak na proširenje i omasovljenje mlade ekipe.

Za predan rad statue sv. Florijana primili su blagajnik (dosadašnji dopredsjednik) Nikola Noršić i zapovjednik Juraj Čujko. U ime Vatrogasne zajednice tajnik Ivica Živoder, za desetogodišnji rad u vatrogastvu, predao je vatrogasne spomenice Barbari Adamić i Martini Sopek rođ. Matić, a brončane medalje za predani rad primili su dopredsjednik Marijo Maleković i Damir Katušić.

- Nažalost, kao što vidite, osim predstavnika Udruge umirovljenika Zdenci, Skupštini ne prisustvuje nitko iz mjesnog odbora, društvenih i političkih stranaka, kao niti iz općinskih struktura. Je li to način na koji žele prosperitet DVD-u ili ih ne zanimaju naš rad i naši planovi, komentirao je pustoš za stolom predviđenom za goste iz lokalnih i društvenih udruga predsjednik DVD-a Vladimir Šoštarić.
Nakon završetka skupštine, počeo je drugi dio u kojem je prisutne zabavljao sastav "Prijatelji". Prigorski Kaj

12.04.2008. ...09:08 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters