ZAHTJEV ZA VIŠE NOVCA
[ # ]

PROSINEC

Redovna godišnja skupština dobrovoljnih vatrogasaca Prosinca održana je u Društveno-vatrogasnom domu, a bilo joj je nazočno mnoštvo mještana i predstavnika prijateljskih vatrogasnih društava, te Vatrogasne zajednice općine Dubravica. Rad DVD-a Prosinec u prošloj godini bazirao se na uvježbavanju vatrogasne ekipe, odlasku na takmičenja, provođenju preventive, organiziranju natjecanja te uređenju okoliša Društveno-vatrogasnog doma.

U društvo je aktivno 44 člana. Članovi društva su osposobljeni za vatrogasni poziv. Dva vatrogasca su dočasnici, ispitanih vatrogasaca je 15, dok 6 novih članova još nemaju položene ispite. Društvo je aktivno na uključivanju novih mladih članova. Sagledavajući specijalnosti, ispite za strojara imaju dva člana, za dišne sprave 4 člana, a jedan član je osposobljen za opasne tvari. Društvo brine o vatrogasnom kombiju IMV iz 1983. godine. Vatrogascima Prosinca je preventiva na prvom mjestu, na sreću prošle godine nije bilo požara. Posebna opasnost za mjesto su napuštena dvorišta i vatrogasci uz pomoć zajednice žele rješavati takve potencijalne izvore opasnosti.

U toj namjeri vatrogasci su naišli na potporu načelnika općine. Upravo je jedno takvo mjesto bilo neposredno uz Društveno-vatrogasni dom, a danas je to lijepo uređeni travnjak na kojem je vatrogasni poligon, a općina je uređenje pomogla s 5000 kuna. Uz zahvalu općini, dobrovljci Prosinca su zahvalni i Zdravku Prosinečkom koji im je dao to zemljište. Danas na tom vatrogasnom poligonu uglavnom vježba ženska i dječja ekipa. Tijekom prošle godine dva člana su položila za dočasnike, Franjo Prosinečki i Mladen Ivanuš. Društvo je posjetila i inspekcija Državne uprave za zaštitu i spašavanje. Društvo je aktivno sudjelovalo u povorci maškara. Ponosni su što su tri članice, Marija Križani

Ženska ekipa sudjelovala je na vatrogasnim natjecanjima u Bijeloj Gorici, Kačkovcu, Radakovu, Bobovcu, Dubravici, Prosincu te na Kupu Bana Jelačića u Zaprešiću. Ekipa mladeži (djeca od 6-12 godina) sudjelovala je na natjecanju u Radakovu, Dubravici, Bobovcu te na općinskom takmičenju lige vatrogasne mladeži u Bobovcu. Valja spomenuti i zahvaliti da je u radu s ženskom ekipom puno pomogao Ivica Nečemer iz DVD-a Dubravica. Veliki problem društvu je nedostatak osobne vatrogasne opreme poput kaciga, opasača i oznaka, pa u tom dijelu društvu pomaže DVD Dubravica.Članovi DVD-a sudjelovali su na svim skupštinama, na proslavi 60. godina DVD-a Bobovec te na posljednjim ispraćajima vatrogasaca VZ općine Dubravica.

25. kolovoza društvo je uspješno organiziralo vatrogasno natjecanje u tri kategorije, mladež 6-12. godina, žene i muški. U organizaciji vatrogasnog natjecanja puno je pomogao tajnik VZO Dubravica, Tomislav Horvat. Posebna atrakcija vatrogasnog natjecanja bilo je potezanje štrika u sve tri kategorije, u finalu su mladi Radakova pobijedili mladež Prosinca, a nezaboravna je bila batina Hrusta iz Bijele Gorice u natjecanju muških.Što se tiče ostalih aktivnosti u tijeku je uređenje okoliša Društveno-vatrogasnog doma. Pripremu za asfalt u obliku šodra pomogli su prijatelji iz Hrvatskih željeznica, a uslugu iskopa Antun Levak. Prigorski Kaj

16.04.2008. ...16:31 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters