IZGORJELA SPLAV NA SAVI
[ # ]

FotoArhiv

izgorjeli restoran na Savi Hua-Hua iz 2006.

ŠABAC

U požaru u srijedu ujutro, nešto pre šest sati, potpuno je izgorio splav na rijeci Savi kod Šapca “Simposeišen media centar”. Ugostiteljski objekat vlasništvo je Dušana Rosića i braće Dragana i Zorana Jančića, koji su ranije držali u zakupu bife u Šabačkom kazalištu.

Kada je vatrogasna ekipa, u 5.45, stigla na mjesto događaja splav se već pretvorila u pravu buktinju. Vatra je najvjerojatnije planula u središnjem dijelu i brzo se proširila. Od visoke temperature deformirani su se metalni stubovi konstrukcije.Objekat u utorak nije radio, a za goste je bio otvoren samo vikendom. Do jedan sat iza ponoći, dežurao je noćni čuvar, koji nije primjetio ništa neobično. Međutim, u utorak je neko slomio stub ulične rasvjete u blizini, a dan ranije nestajalo je struje, pa su dolazili radnici Elektrodistribucije.

Ekipe koje su došle na očevid, na sredini objekta, na jednoj bačvi, zatekle su karnistar od benzina. Za splav je bio zavezan nagorjeli čamac, a još jedan (odvezan), nalazio se nedaleko odatle. Razvaljen je i ormarić za struju, ali se još ne zna da li su to učinili vatrogasci, radeći na lokaliziranju vatre.Splav na Savi sagrađen je 2001. godine, po svim propisima za ovakve vrste ugostiteljskih objekata. Pored luksuzno opremljene unutrašnjosti, imao je betonski pod i električno napajanje sa posebno izvedenog stuba.

Objekat je bio osiguran kod Osiguravajuće kuće “Dunav” na 18 milijuna dinara. Šabačka policija nije se oglašavala povodom ovog događaja, a uzroci požara još uvek se utvrđuju. Novosti

17.04.2008. ...17:35 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters