UDRUGA NA VIDIKU
[ # ]

TUHELJ
Piše: Damir Marenić

Maja,Marin,Bronx,Hauba,Čižma,miljenko_l.Brq, Stjepan Maksimović,Tomek, Ivan iz Tuhlja, Iskreni, Lajona, dario-du, Umorno_oko, lele_mladost, tomek1, Panca, Ranger te domačin Slavek ,blogeri i webmasteri od Dubrovnika pa do Otoka proveli su jedno lijepo druženje u pitomom zagorskom mjestu u najromantičnijoj županiji kako bi rekao predsjednik Vatrogasne zajednice krapinsko -zagorske Ivica Glas, koji je također prisustvovao susretu blogera i webmastera te se zahvalio Slaveku što je ovakav događaj uspio dovesti u Tuhelj.

U ime domačina blogere i webmastere pozdravio je predsjednik društva Dubravko Lunko koji je pomoću slajda na projektoru upoznao sve prisutne kako sa prelijepim mjestom Tuhelj tako i sa radom vatrogasnog društva Tuhelj. Ujedno je svima zaželio ugodan boravak, a željama se pridružio i zapovjednik DVD Tuhelj Zdravko Šurina.Već ustaljenim redom krenulo je upoznavanje novih blogera ,tako su svoje blogove predstavili dario-du i DVD Mladost mladež , a Slavek je pročitao i pozdravni mail Ivice Sikre Sika u kojem pozdravlja sve nazočne te izražava žaljenje što nije u mogučnosti prisustvovati susretu ali stoji na raspolaganju za sve što je u njegovoj moći. Ivica Sikra se trenutno nalazi u Kaštel Sućurcu gdje se održava seminar voditelja vatrogasne djece i mladeži. SLIKE

Nakon upoznavanja krenulo se sa tematikom ovog susreta. Prioritetna točka je bila osnivanje Udruge vatrogasnih blogera i webmastera Hrvatske. Uz diskusiju večine blogera zaključeno je da je Udruga potrebna i zbog toga je osnovana ekspertna grupa koja će proanalizirati Prijedlog Statuta kojeg je pripremio Ranger te mogučnosti osnivanje Udruge. Ovo je dosad največi pomak u radu blogera i webmastera. Skrenuta je pažnja kako se blogeri ne bave vatrogasnom politikom i radom krovne organizacije nego im je cilj prezentiranja vatrogastva preko internetskog medija a nadasve druženje i upoznavanje. VIDEO

Za sva ostala pitanja i probleme u vatrogastvu postoje ljudi zaduženi za rješavanje tih problema. Brq je naglasio da su blogeri ti koji su započeli revoluciju pisanja o vatrogastvu i njegovom širenju putem interneta i kao takovo treba paziti da blogeri i dalje ostanu prepoznatljivi po svom radu. Ranger je napomenuo kako bi trebalo napraviti kalendar događaja a zato je potrebno da se prijave svi oni koji žele organizirati susret o ovoj godini.

Nadalje isto takva bitna stavka je bila pomoć oko uređivanja bloga i web stranice. Tako su se mogla ćuti pitanja "Kako napraviti video i kako staviti video sa youtubea na blog" - " Zašto mi se pojavljuju brojke ispod slike kad radim u imageshacku" - " U kojem programu je najbolje raditi sa slikama" itd..... I na sva pitanja dati su odgovori od onih koji su mogli pomoći.

Na kraju u ime firme "Florijan" iz Jastrebarskog te gospodina Damira Lackovića dodjeljen je fotoaparat Maji iz Otoka zbog najviše napisanih članaka u prošloj godini a nagradu joj je predao Goran Batušić Brq. Naime na drugom susretu u Svetoj Nedelji gospodin Damir Lacković obečao je dodijeliti fotoaparat onom blogeru ili blogerici koji napiše najviše članaka a da nije starija od 25 godina. Zahvaljujemo se gospodinu Damiru Lacković i firmi "Florijan" na ovako vrijednoj gesti. Miroslav Šladarec zahvalio se pozivu na susret u ime DVD-a Gračec , opet nije došao praznih ruku nego je podijelio vrijednu monografiju društva koje je proslavilo 50 godina rada i rokovnike te ponovio da su blogovi , web stranice i portal vijesti koje ne samo da on čita nego i njegove kolege na poslu iako nisu vatrogasci. Zaželio je svima da Udruga uspije izači na svjetlo dana i da se što više družimo na ovakovim susretima koje mogu organizirati samo vatrogasci.

Kao pravi domačini DVD Tuhelj je počastio sve sudionike svečanim ručkom koji je bio fantastičan ,Slavek je podijelio licitarska srca sa natpisom vatrogasni blogeri te grbom društva, a na kraju su svi završili u Tuheljskim toplicama- netko na kupanju a neki na popodnevnoj kavici. U ime Vatrenih Vijesti 911 zahvaljujem se svim blogerima i webmasterima koji su se zatekli u Tuhlju , domačinu DVD Tuhelj a nadasve prijatelju Slaveku "Duhu vatrenom" na ugodnom i nezaboravnom druženju i odličnoj organizaciji susreta .

VEZANE VIJESTI
Održan 4. susret blogera i webmastera u Tuhlju (grlogasci)
4.skup blogera (dvdbregana)
Skup blogera i webmastera u Tuhlju (čižma)
Dan koji se pamti (slavek1)
Tuhelj:Održan 4. susret blogera i webmastera (iskreni)
Tuhelj:Održan 4. susret blogera i webmastera (vatrogasni portal)
Susret Blogera - Tuhelj (DVD Mladost-mladež)
Završen IV susret blogera i webmastera Hrvatske (Naše kronike)
A što da kažem(zmaajin blog)

20.04.2008. ...21:10 [ Komentari (20) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters