RANIO SUSJEDA;RAZNIO MU KUĆU I POGINUO
[ # ]

LEPOGLAVA
Piše: J. Šimac, I. Tarnaj

Branitelj je navodno prvo pucao po svojoj kući, potom je pucao na susjeda u njegovoj kući. Ranio ga je i raznio mu kuću. U eksploziji je i sam umro

Vukovarski branitelj i bivši policajac Danijel Šorak (41) raznio se u kući svojeg susjeda, u nedjelju oko 19 sati, u selu Vulišinec, pokraj Lepoglave. Tragičnom događaju prethodila je pucnjava u Danijelovom domu. Naime, Danijel Šorak godinama je bio u sukobu sa svojim susjedom Ivanom Kolenikom (79). Spor je izbio oko zemlje na koju su obojica polagali pravo. Nakon, tko zna koje po redu svađe oko međe, Danijel je izgubio živce, uzeo pištolj i počeo pucati po svojoj kući. Propucao je strop i zidove, a izljevu njegovog bijesa svjedočila je njegova 16-godišnja kći.

Njegova supruga i mlađa, 15 godina stara kći, u to su vrijeme bile kod bake. Danijel se, naoružan pištoljem i eksplozivom, uputio prema kući svojeg susjeda. Ovaj ga je dočekao na ogradi dvorišta. " Bio sam tu jučer oko pola osam. Čuo sa Kolenka kako govori da je Danijel pucao u njega, ali ga nije pogodio. Rekao je da je potom pobjegao u selo. " rekao je bratić pokojnog Danijela, Ivan Šorak. Međutim, kako je u kući bio i Kolenikov sin Branko (39), starac se ubrzo vratio. " Navodno je molio Danijela da mu ne ubije sina, no ja iskreno sumnjam da je Danijel išao za tim. Mislim da je prije svega htio zastrašiti njih, a ubiti sebe. Tomu svjedoći i činjenica da se raznio tek kada su njih dvojica otišli iz dvorišta." zaključuje bratić Ivan.

Škorak je ipak pucao u Branka i ranio ga, no on je izvan životne opasnosti. Preplašeni otac i njegov sin potom su uspjeli pobjeći, a Škorak je ostao sam u kući. Nedugo zatim Škorak se raznio ekspozivom dovoljne razorne moći da sruši čitavu kuću. Od siline eksplozije potpuno je srušen cijeli zadnji, te desni dio kuće, a s krova je uokolo razbacan crijep. Policija je bagerima kopala po ruševinama kako bi izvukli Šorakovo unakaženo tijelo. Uokolo uništene kuće vidljivi su dijelovi vratiju, prozora i zavjesa. Požar nakon eksplozije ugasili su vatrogasci DVD-a Lepoglava. Susjedi pričaju da je obitelj Kolenko bila skolna provociranju.

"Stravične okolnosti njegove smrti dovoljno govore o psihičkom stanju u kojem se Danijel nalazio. Oboljevši od PTSP-a, sa depresijama se suočavao radom. Sve što je želio bio je miran život sa obitelji. Međutim, živci su popustili.. Danijel nije jedini pripadnik HVIDR-e Varaždinske županije koji si je oduzeo život. Država je zaboravila na njih." rekao je predsjednik HVIDR-e Varaždinske županije Dragutin Špac. 24 sata

21.04.2008. ...16:02 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters