CRIJEP LETIO PO POLJU
[ # ]

Željko Lugar ispred svoje kuće na kojoj se obnavlja krovište

BOČAKI
Piše: Sabina Sviben

Roberta i Željko Lugar iz Bočaka pokraj Konjščine u nekoliko su sekunda, zbog pijavice, ostali bez krovišta svoje obiteljske kuće. Pijavica se pojavila iznenada, u subotu ujutro oko pola osam. Kod kuće su u to vrijeme bila djeca Lugarovih, Natalija i Mario te Željkova sestra Valentina Lugar.

Vjetar trgao crijep
Jako je puhao vjetar, što me probudilo. Puhalo je sve jače, čula sam da je nešto udarilo u kuću i kako je vjetar počeo trgati crijep i grede. Jako sam se uplašila, a kad sam izašla iz kuće, vidjela sam po dvorištu i okolnim poljima crijep i grede ispričala je Natalija.

Pijavca je odnijela dio krova, a ostali je dio napukao i oštećen pa Lugari moraju mijenjati cijelo krovište. Osim toga, oštećene su i stvari koje su bile na tavanu, televizor, vjetar je povukao i kabele za internet, a kako je naknadno padala i kiša, procurila je u dječju sobu te oštetila laminat i tepihe.

Ima dobrih ljudi
Ova kuća bila je najviše na udaru. U nekoliko sekundi napravilo se 40.000 kuna štete, cijeli krov moramo graditi ispočetka. Morali smo početi odmah popravljati jer je kiša najavljena u idućim danima. Materijal smo uzeli na kredit, a u pomoć su odmah stigli i dobri ljudi, već nakon 15 minuta, da bi s ceste pomogli maknuti crijep.

Pomogli su vatrogasci iz DVD-a Konjščina, došli su i predstavnici Općine Konjščina, vlč. Blaž Bartol, a u gradnji krovišta pomažu nam susjedi i prijatelji. Sreća u nesreći je što se nikome nije ništa dogodilo, što nitko nije ozlijeđen kažu Roberta i Željko. Oštećena je i stara škola, mrtvačnica i još neke kuće u krugu oko kilometra, no Lugarovi imaju najviše štete.

Bilo je sunce, a onda odjednom, se sve zacrnilo i u nekoliko sekunda vjetar je je odnio dio crijepa s gospodarske zgrade. Srećom, nije bilo veće štete kaže susjeda Štefa Vragotuk. Večernji List

21.04.2008. ...17:40 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters