U POSLJEDNJI TRENUTAK IZ VATRE IZVUKLA NEPOKRETNOG SINA
[ # ]

Vatrogasci tokom gašenja požara
Foto: O. Mujkić
Dnevni Avaz

SREBRENIK

Trošna kuća u potpunosti uništena, a obitelj smještena kod rodbine i susjeda...

U obteljskoj kući Abdulaha Delića u Uroži kod Srebrenika jučer oko 8.30 sati izbio je požar koji su, najvjerojatnije, prouzrokovale neispravne elektroinstalacije. Tom prilikom u potpunosti je izgorjela kuća obitelji Delić, a zahvaljujući prisebnosti supruge vlasnika, niko nije stradao.

Naime, ona je uz pomoć susjeda u posljednjem trenutku iz kuće u plamenu uspjela izvući nepokretnog i teško bolesnog 36-godišnjeg sina.

- Tek što sam otišao kod susjeda samljeti malo kukuruza za piliće, uočio sam kako iz kuće izlazi gusti dim, a za nekoliko trenutaka pojavio se i plamen na krovu kuće, koji je ubrzo zahvatio kompletnu kuću. Osim namještaja, vatra je uništila i novi televizor i zamrzivač, a izgorjelo je i 500 eura koje sam s teškom mukom uštedio - ističe Abdulah Delić koji zajedno s bolesnim sinom i nezaposlenom suprugom preživljava od socijalne pomoći.

Nakon dojave građana, na mjesto događaja ubrzo su stigli pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice iz Srebrenika s tri vatrogasna vozila, ali je vatrena stihija već bila zahvatila veći dio drvene kuće. Nakon skoro dva sata borbe s vatrom, požar je lokaliziran, čime je spriječeno njegovo širenje na okolne stambene objekte.

Trošna kuća skoro je u potpunosti uništena, a obitelj Delić privremeno je smještena kod susjeda i rodbine. Ukupna materijalna šteta, prema procjeni Raiba Džaferovića, direktora Profesionalnog vatrogasnog društva "Srebrenik", iznosi oko 15.000 maraka. Očevid namjestu događaja obavili su pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije PS Srebrenik. Dnevni Avaz

22.04.2008. ...07:40 [ Komentari (2) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters