U 2007.GODINI VIŠE OD 1000 INTERVENCIJA
[ # ]

FOTO by dennis1

MALA SUBOTICA

U subotu je u Maloj Subotici održana redovna sjednica skupština Vatrogasne zajednice Međimurske županije koju čini 86 područnih dobrovoljnih vatrogasnih društava, pet DVD-a u gospodarstvu i Javna vatrogasna postrojba Grada Čakovca.

Međimurski vatrogasci – proizlazi iz izvješća koja su podnijeli predsjednik VZMŽ-a Zlatko Orsag i zapovjednik VZMŽ-a Ivan Krištofić – u 2007. godini po zabilježenim rezultatima zasigurno pripadaju samom vrhu hrvatskog vatrogastva.

U 2007. godini međimurski su vatrogasci imali čak 1.073 intervencije na požarima otvorenih prostora, građevina ili prometala te pružali specifične tehničke usluge građanstvu, a mnogo se pažnje posvećuje kontinuiranom preventivnom djelovanju, vježbama i obrazovanju vatrogasaca za obavljanje njihovih teških i često po život opasnih zadataka. U brojci od 5.873 međimurskih vatrogasaca, 3.807 je muškaraca, 411 žena, a 1.655 je pripadnika vatrogasne mladeži. Oni su, osim spomenutih intervencija, široku aktivnost imali i u organizaciji dvadesetak vježbi i još brojnijih natjecanja, a u posebnim ciklusima obrazovanja 105 vatrogasaca steklo je zvanje ispitanog vatrogasca, 111 je novih vatrogasaca prve klase, više od 60 ih je steklo zvanje vatrogasnog dočasnika i dočasnika prve klase, 23 zvanje vatrogasnog časnika, a 21 zvanje vatrogasnog časnika prve klase.

Vatrogasci imaju i 24 novoosposobljena voditelja čamca i četiri ronioca.
U redovnom bodovanju rada svih društava, najuspješnijim središnjim društvima proglašeni su DVD-i Donja Dubrava, Mala Subotica i Sveta Marija, a u kategoriji osalih - DVD-i Nedelišće, Gardinovec i Vularija. U gospodarstvu je najuspješniji DVD Čakovečki mlinovi, a najbolje rezultate u dislokaciji (odlazak na dežurstva i ispomoć u priobalje u ljetnoj sezoni) ima DVD Čakovec.

Sva su izvješća na sjednici Skupštine prihvaćena jednoglasno, kao i program rada za 2008. ogdinu u kojem opet naglašeno mjesto imaju provođenje mjera zaštite od požara, obrazovanje vatrogasaca, natjecanja te održavanje vozila, strojeva, uređaja i vatrogasnih objekata. List Međimurje

23.04.2008. ...08:38 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters