POŽAR U KUĆI ĐOSEROVE NONE PODMETNUT
[ # ]

PULA

Požar u kojemu je jučer u potpunosti izgorjelo posljednje utočište Đosera i Atomaca čini se da je namjerno podmetnut. -Očevidom je utvrđeno da je požar izbio u podrumu kućice, a uzrokovao ga je otvoreni plamen, izvijestila nas je Nataša Rogić glasnogovornica Istarske policije.

No, sadašnji vlasnik Saša Jovanović (policija dala inicijale) izjavio je kako nema materijalne štete budući da je izgorjelu kućicu ionako namjeravao srušiti.Požar je, podsjetimo, izbio jučer oko 12.40. Iako su ga vatrogasci uspješno ugasili oko 13.50 unutrašnjost kućice izgorjela je potpuno ostali su tek kameni zidovi.

Kućica, koja je nekada davno bila u vlasništvu Đoserove none Foške, od 1981. pa do 1987. godine bila je sigurno utočište Atomskom skloništu, a u njoj je nastao jedna od njihovih najuspješnijih albuma 'Mentalna higijena'. Zanimljivo je da je u ovom požaru nestao i dio novije povijesti Pule. Kako nam je rekao Bruno Langer, kućica je bila u vlasništvu none Foške, bake prerano preminulog Sergia Blažića Đosera u kojoj su svakodnevno, još od 1981. godine vježbali, stvarajući i najveće hitove Atomskog skloništa. Sve do Sergiove smrti '87. smo tu vježbali, rekao je Langer.

- Iako je vatra bila brza, brzi su bili i vatrogasci koji su iz kućice uspjeli spasiti jedno nagoreno pismo Đoserove obožavateljice. Djevojka u pismu Đoseru piše koliko ga voli. “Mnogo te volim i ne bih mogla nikog voljeti kao tebe. Zauvijek samo tvoja”. Nažalost, kraj pisma je izgorio, pa je ime djevojke kojoj je pokojni legendarni pjevač atomaca Sergio Blažić Đoser očito bio ljubav života, ostalo nepoznato. barkun

25.04.2008. ...17:23 [ Komentari (1) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters