S TRI EKIPE NA DRŽAVNO NATJECANJE
[ # ]

SLAKOVEC

Postignuti rezultati u protekloj godini izneseni su na godišnjoj skupštini DVD-a Slakovec. Zapovjednik DVD-a Dragan Treska istaknuo je da Društvo u 2007. godini u svom mjestu nije imalo intervencija u gašenju požara. U kolovozu su sudjelovali u gašenju zapaljenog štaglja u Pretetincu. Uz bogatu aktivnost u preventivi, pohvalio se dobrim rezultatima postignutim na natjecanjima. Tako na državno natjecanje idu čak tri ekipe DVD-a Slakovec. S najboljima u državi svoje će sposobnosti odmjeriti muška A i muška B te ženska B ekipa.

Na skupštini je u sklopu izvješća bilo riječi i o potrebi izgradnje novog spremišta jer postojeće nije dovoljno za spremanje kompletne opreme. Temelji za njega izbetonirani su još prije dvije godine, ali se na tome i stalo. U međuvremenu je uočen problem dotrajalog krovišta na vatrogasnom domu. Kako je ono u kritičnom stanju, u tijeku je izrada projekta za zamjenu s novim te betonskim stropom i mogućnošću uređenja potkrovlja. U sklopu tih radova predviđeno je i uređenje garaže za vozilo.

U financijskom izvješću izneseno je da ja DVD u protekloj godini ostvario prihode u visini 92,5 tisuća kuna. Od toga je 35 tisuća preneseno iz 2006. godine, 7,6 tisuća bili su dobrovoljni prihodi mještana, za košnju trave u mjestu dobivene su od Općine 29,3 tisuće kuna te od značajnijih prihoda 15 tisuća kuna bila je dotacija iz općinskog proračuna za redovnu djelatnost Društva. Rashodi su iznosili 52,7 tisuća kuna, tako da je ostvaren višak od 37,7 tisuća kuna. Taj je višak prenesen među prihode za ovu godinu, koji su ukupno planirani u visini od čak 503 tisuće kuna. Razlog tome je 350 tisuća kuna planiranih kao dotacija za zamjenu krovišta na vatrogasnom domu. Među značajnijim planiranim prihodima je i 50 tisuća kuna dotacija i sredstava od sponzora za sudjelovanje na državnom natjecanju, 9 tisuća kuna dobrovoljnih priloga mještana, 28 tisuća kuna općinske dotacije za redovnu djelatnost te 30 tisuća kuna za košnju trave u mjestu.

Iz programa rada za ovu godinu izdvajamo izgradnju novog spremišta, unutarnje uređenje postojećeg, uređenje poligona za mlade vatrogasce te preuređenje vatrogasnog doma, postavljanje novog krovišta i uređenje potkrovlja. Ove godine DVD Slakovec bit će domaćin općinske proslave Dana vatrogastva.

Uvjerenja i diplome
Godišnja skupština DVD-a Slakovec iskorištena je za podjelu uvjerenja i diploma za stečena zvanja. Dobitnike je pročitao predsjednik radnog predsjedništva i predsjednik DVD-a Josip Senčar, a dobitnicima ih je uručio tajnik Vatrogasne zajednice MŽ-a Dragutin Trupković. Primili su ih, za zvanje vatrogasnog dočasnika Suzana Posavec i Zlatko Petričević, za zvanje vatrogasac I. klase Spomenka Petričević, za zvanje vatrogasac: Alijana Čakalo, Emina Đuran, Renata Cmrečnjak, Marija Đuran, Marija Kustec, Anica Posavec, Božica Senčar, Ljiljana Senčar, Gordana Tomšić, Snježana Treska, Ninoslav Bistrović, Marko Gašparlin, Željko Kamenar, Marko Kolar, Mišel Senčar, Saša Senčar i Tihomir Posavec. Za deset godina rada u DVD-u spomenice su uručene Emini Đuran, Marini Đuran, Ivani Špiranec, Ninoslavu Bistroviću, Saši Đuranu, Renatu Gašparlinu, Marku Kolaru i Nenadu Posavcu. List Međimurje

29.04.2008. ...08:30 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters