DVD MRACLIN JOŠ UVIJEK BEZ STRUJE
[ # ]

MRACLIN
Piše: Damir Marenić

11.03.2008., utorak
DVD Mraclin bez struje

Ukoliko u Mraclinu dođe do požara ili bilo koje druge nepogode, mještani neće čuti znak za opasnost putem svoje vatrogasne sirene, jer ista ne radi. A, sirena ne radi jer je DVD-u Mraclin isključena struja na objektu vatrogasnog doma. Elektra je struju isključila sredinom siječnja, a zbog nepodmirenih obveza plaćanja iste. Predsjednik DVD-a Mraclin Krešo Hubak, problem datira još iz ožujka prošle godine, kada je struja isključena prvi puta. Za plaćanje struje zadužena je gradska uprava, jer, brojilo glasi na Grad Veliku Goricu. DVD se obratio dopisom u gradsku upravu, no, odgovora nije bilo sve do rujna kada je DVD poslao požurnicu. Tada je gradonačelnik Tonino Picula ustvrdio kako problem nije u njegovoj nadležnosti. Računi su se gomilali i struja je ponovno isključena u siječnju ove godine. Iz Grada poručuju kako su svjesni problema, pa v.d. pročelnica za mjesnu samoupravu Ljubinka Šebetovsky tvrdi da se radi na rješavanju problema koji će, tvrdi ona, uskoro biti riješen na obostrano zadovoljstvo. Mraclinske vatrogasce u nastojanju da riješe problem s plaćanjem struje, podržava i Mjesni odbor. Predsjednik Stjepan Kos, mišljenja je da selo ne može biti bez sirene za uzbunjivanje. Kako će cijeli slučaj završiti ostaje za vidjeti. No, za pretpostaviti je da opet, zbog svojevrsnih političkih prepucavanja, najviše štete imaju mještani Mraclina, koji, dok nema struje, ne mogu čuti sirenu za uzbunjivanje.

10.04.2008., četvrtak
DVD i dalje bez struje

Sam naslov govori sve. Naime nakon dugog vremena DVD Mraclin još uvijek je bez struje . Mislim da bi se trebali zapitati dali gradske vlasti poduzimaju išta u vezi sa ovim slučajem !?! DVD Mraclin tj. uprava učinila je sve što je u njihovim moćima, a sve ostalo trebala bi riješiti gradska uprava, no očito je da gradska uprava ništa ne čini. U čemu je zapravo problem? Mnogi nagađaju da tu ima utjecaj politike.Tonino Picula koji tvrdi da problem nije u njegovoj nadležnosti. DVD i dalje čini i činit će sve da se struja vrati u naš vatrogasni dom, a do tada Mraclin je i dalje bez sirene za uzbunjivanje. Bez obzira to što je DVD bez struje, članovi DVD-a polako počinju vježbati i spremati se za nove pobjede.

Ovo je nesvakidašnje. Pa zar stvarno netko ne prepoznaje ljudsku dobrotu, humanitarnost i požrtvovnost dobrovoljnih vatrogasaca. Pa kako god koje mjesto,selo,grad bilo siromašno ne bi se smjele događati ovakove situacije. Više od mjesec dana imati vatrogasce bez struje pa gdje je tu pamet .Pa koliko društvo ima ratu struje da to ne može lokalna samouprava preuzeti na sebe. Pa što ako gori lampa do kasno u noć u domu , to je bar znak da se u njemu netko nalazi, i onda kada se od nas traži da omasovimo vatrogastvo sa mladim naraštajima ,kako će to dijete, mladež budući član pristupiti u društvo a nema uvjete za njegovo osposobljavanje.

Vijest o vatrogasnom domu bez struje objavili su neki blogovi i portal ali zajedno sa Vatrenim vijestima 911 brzo smo prošli preko toga.Pa pogledajte samo kada je društvo osnovano,još daleke 1888.godine.Sigurno selo tada nije dozvolilo da budu bez lampuša. S toga smatram da ne bi smjeli prestati pisati i komentirati dok se taj problem ne riješi.Treba biti uz prijatelje , kolege ali i vatrogasne blogere i webmastere u ovom slučaju uz naše BAJE. sutra.hr

29.04.2008. ...20:21 [ Komentari (1) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters