SVEČANO OBILJEŽENA 80.OBLJETNICA VATROGASNE ŽUPE SAMOBOR
[ # ]

SAMOBOR

Članovi Skupštine Vatrogasne zajednice Grada Samobora, prvo su se sinoć okupili u Samoborskom Muzeju, nakon čega su održali i svečanu sjednicu, u hotelu Lavica, a sve povodom proslave 80. obljetnice Vatrogasne župe Samobor.

Na prigodnoj izložbi, prikazana je djelatnost vatrogasnih četa i društava, od 1929. do danas, kada je u Vatrogasnu zajednicu grada Samobora uključeno 20 Dobrovoljnih vatrogasnih društava i profesionalna Javna postrojba, s više od 1000 članova.

Image and video hosting by TinyPic

Svečana sjednica je počela intoniranjem državne i vatrogasne himne, minutom šutnje za poginule branitelje i vatrogasce te preminule vatrogasce. Skupštinu je vodio predsjednik Jurica Domin, a kako bi sve proteklo svečano, pobrinuli su se tamburaško društvo Ferdo Livadić, vokalni ansambl Samoborke, Đurđica Pleše i Franjo Sina Gluščić. Nakon formalnog dijela skupštine i povijesnog pregleda rada vatrogasne zajednice, prešlo se na dodjelu brojnih priznanja zaslužnim vatrogascima, a ukupno je dodijeljeno oko stotinjak povelja i zahvalnica.

Skupštini su se obratili gosti koji su čestitali i pohvalili sve aktivnosti i postignute rezultate na području vatrogasne zajednice i poželjeli puno uspjeha svim vatrogascima u daljem radu.

U radu skupštine sudjelovali su predstavnici vatrogasnih zajednica gradova Zaprešića, Ivanić Grada, Vrbovca, Svetog Ivana Zeline i Svete Nedelje te, u ime Hrvatske vatrogasne zajednice Stjepan Ptiček, tajnik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Josip Novosel, gradonačelnik Antun Dubravko Filipec i pročelnik Odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Željko Radovanić. radio Samobor

03.04.2009. ...18:35 [ Komentari (2) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters