DJECA ZBOG POŽARA SKAKALA SA BALKONA
[ # ]

SESVETSKA SELNICA

Nakon snažne eksplozije, vatra je ubrzo zahvatila veći dio kuće u Sesvetskoj Selnici. U kući je bilo petero djece, koje je požar zarobio na prvom katu. Skakala su susjedima u naručje.

Snažna eksplozija odjeknula je u ponedjeljak oko 20 sati u Sesvetskoj Selnici u kući obitelji Bičvić. Unatoč velikoj materijalnoj šteti, srećom, nije bilo ozlijeđenih iako je u kući bilo petero djece.

"Bilo je kao na filmovima. Čula se glasna eksplozija i nad kućom se nadvio oblak dima. Buknula je vatra i svi smo potrčali prema kući. Djeca su od straha istrčala na balkon na prvom katu. Vatra ih je tamo zarobila. Djeca su nam, jedno po jedno, skakala u naručje. Svi su prošli bez ozljeda, Bogu hvala", rekao je prvi susjed obitelji Bičvić, piše Jutarnji list.

Požar dvokatnice u kojoj, prema izjavama svjedoka, žive tri generacije obitelji Bičvić, otac i majka i njihova dva sina sa svojim obiteljima, gasili su vatrogasci sa sedam vatrogasnih kola.

Eksplozija je šokirala susjede koji su se u čudu pitali kako su svi ukućani prošli bez ozljeda. Vatrogasci su do ponoći gasili krovište kuće koje je cijelo izgorjelo. Susjedi su priskočili u pomoć i spasili djecu, a ostali članovi obitelji Bičvić sami su istrčali iz buktinje. U šoku su sjedili u obližnjem automobilu.

"Prestrašeni smo. Nikome nije ništa, ali ostali smo bez svega", kratko su komentirali. Ni policija ni vatrogasci nisu htjeli spekulirati o mogućim uzrocima eksplozije i požara, dok se ne dovrši očevid.

Susjedi su rekli kako su se Bičvići grijali na loživo ulje te da je najvjerojatnije eksplodirala peć na prvom katu. Međutim, napomenuli su i kako je jedan od sinova bio kaskader te da mu je omiljena točka bila 'zid smrti', tj. prolaz motorom kroz vatrenu barijeru.

Zbog toga je u garaži imao cisternu i bačve s benzinom. Sumnjaju da je možda to eksplodiralo. Vatrogasci na terenu istaknuli su da je gašenje bilo zahtjevno i iznimno opasno jer je plamen bio otvoren te kako je prijetila nova eksplozija. Okolne kuće nisu oštećene, ali su se na nekima rastopile rolete. Net.hr

07.04.2009. ...10:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters