VATROGASCI TEŠKOM MUKOM UGASILI POŽAR NA STADIONU PARTIZANA
[ # ]

BEOGRAD

Navijači Zvezde poslije 136. derbija zapalili plastične stolice na sjevernoj tribini stadiona u Humskoj i izazvali požar koji su vatrogasci jedva ugasili. Privedeno više od pedeset huligana!!!

tekst ispod slike

Navijači Crvene zvezde zapalili su stadion Partizana poslije poraza njihove ekipe u 126. vječitom derbiju. "Delije" su poslije meča počele paliti plastične stolice na sjevernoj tribini stadiona u Humskoj i izazvale veliki požar, koji su vatrogasci jedva ugasili. Poslije intervencije policije privedeno je više od pedeset izgrednika!!!

Požar, koji je počeo poprimati ozbiljne razmjere poslije drugog gola crno-bijelih, u jednom trenutku proširio se i na prostorije Košarkaškog kluba "Partizan", čije je sjedište također u sportskom objektu u Humskoj. Samo pukom srećom nije bilo ozljeđenih, iako je tribina na kojoj su bile smještene "Delije" gorjela u plamenu. Poslije intervencije, policija je uspostavila red, a na taj način sprječeni su veći izgredi.

Navijači Crvene zvezde bili su vinovnici još jednog incidenta prije 13. vječitog derbija. Oni su se prije meča ispod sjeverne tribine stadiona u Humskoj sukobili sa pripadnicima Žandarmerije. U isto vrijeme organi reda su na tribinama imali kraći sukob sa pristalicama Partizana. Ipak, prema riječima načelnika Uprave policije Slobodana Vukolića, incidenti su okončani bez posljedica.

- Imali smo problema sa jednom grupom navijača Crvene zvezde, koja je bila agresivna prema pripadnicima Žandarmerije, ali to je brzo rješeno - rekao je Vukolić za Studio B.

Inače, prije nego što je meč između Partizana i Crvene zvezde započeo, beogradska policija već je privela 15 navijača zbog izazivanja nereda. Prema pojedinim informacijama, "Delije" su pripadnike Žandarmerije gađale raznim predmetima, najviše bakljama.

- Prije početka utakmice priveli smo 15 osoba zbog raznih prekršaja. Većina privedenih bila je u alkoholiziranom stanju. Uočili smo i određene propuste organizatora utakmice - rekao je Vukolić.

Po završetku meča malo je nedostajalo da se jedan od najiskusnijih prvotimaca Crvene zvezde Ognjen Koroman fizički obračuna sa jednim navijačem Partizana, koji se grubim propustom organizatora utakmice našao na terenu stadiona u Humskoj. On je verbalno vrjeđao prvotimce Crvene zvezde koji su željeli pozdraviti svoje navijače. Reakcijom redarske službe izbjegnut je skandal velikih razmjera, a pomenuti navijač Partizana nekako je uspio da se dokopa istočne tribine.

- To što se navijač Partizana našao u našoj blizini velika je greška ljudi koji su organizirali ovu utakmicu. Ništa mi nije rekao, niti sam se ja njemu obratio. Ne bih to komentirao - izjavio je Koroman poslije utakmice. Press

09.04.2009. ...11:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters