JURICA DOMIN PREDSJEDNIK, VLADIMIR DOMIN ZAPOVJEDNIK
[ # ]

SAMOBOR
Piše: Damir Marenić

Samoborski vatrogasci su u vatrogasnom domu DVD Samobor održali svoju izbornu godišnju skupštinu. Uz delegate društava, Skupštini su nazočili i predstavnici VZG Sveta Nedelja, VZG Jastrebarsko te VZO Pisarovina kao i pročelnik za graditeljstvo grada Samobora Željko Radovanić.

Iz opširnog i temeljitog izvješča tajnika Borisa Bogulina o radu vatrogasaca VZG-a vidljivo je da se na području Samobora već po tradiciji daje puno za dobrovoljno vatrogastvo u smislu volonterizma i humanizma ali to bez pračenja financijskih sredstava danas nije dovoljno za rad dobrovoljnih društava.

Image and video hosting by TinyPic

"Inspekcijski nalazi uočavaju mnoge nedostatke oko opreme a društva su u nemogučnosti to nabaviti zbog nedostatka financijskih sredstava. Nadalje pojavljuje se problem i vozača u samim društvima te bi Grad mogao iz svojih sredstava predviđenim za stipendiranje deficitarnih zanimanja odvojiti i za stipendiranje vozaća kako bi društva mogla djelovati."-rekao je predsjednik DVD Ruda Željko Košćica te dodao kako je grad nabavio autocisternu što je za pohvalu aliiiii nije se pitala struka pa se tako kupuje vozilo koje je skupo i neadekvatno za djelovanje.Procjena opasnosti od ugroženosti također se radila a da se nije konzultirala struka.Nažalost kao takova je prihvaćena ali kako prihvatiti takovu procjenu kad u nju nije stavljen Trebež (samoborski Jakuševac) kao potencionalna opasnost.

Na ovakovo razlaganje dopunio se i glavni zapovjednik samoborskih vatrogasaca Vladimir Domin koji je obavjestio sve nazočne kako je bio samo jednom pozvan na sastanak oko procjene i to na početku i više nije bio pozivan.Željko Radovanić u ime Grada pozdravio nazoćne te se osvrnuo na trenutnu problematiku vatrogastva. Povećanje financija u ovoj godini u odnosu na prethodne je za 50.000,kuna uz mogučnost promjena na Rebalansu. Prihvatio je prijedlog skupštine oko školovanja vatrogasaca vozača kao realnu opciju te zatražio da se se zamolbom očituju prema Gradu a što se tiče procjene uvijek postoji mogučnost da se raznim aneksima promjeni ono što je loše.

U novom sazivu za predsjednika VZG Samobor izabran je ponovo Jurica Domin dok je za zapovjednika izabran Vladimir Domin. Također su izabrani i Nadzorni odbor,operativni stožer i članovi Predsjedništva.

18.04.2009. ...08:29 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters