NAJTEŽE BILO U SELU ŠIŠIĆI
[ # ]

SARAJEVO

Gasili požare u Hadžićima, Ilijašu, Rajlovcu, Trnovu... Vatru vodom iz naprtnjača gasilo 15 vatrogasaca...Iako je bilo padavina,vatrogasci su imali mnogo posla.

Vatrogasci su proteklih dana, imali pune ruke posla. Kako nam je kazao Mahir Halilović, zapovjednik Profesionalne vatrogasne brigade KS, najčešće je gorjelo nisko rastinje.

- Ekipe su intervenirale u Hadžićima, Ilijašu, Rajlovcu... a najveći požar izbio je u selu Šišići kod Trnova. Oko 17.20 sati za požar su dojavili iz PU Trnovo. Ekipe su stigle za sat, što je relativno brzo s obzirom na loš put do sela. U gašenju je učestvovalo 15 vatrogasaca sa četiri vozila koja su ostala na cesti, pa su vatrogasci, koji su na leđima nosili naprtnjače od po 25 litara vode, morali pješačiti do odredišta - kazao nam je Halilović, koji je bio na terenu.

Od dispečera Feđe Biščevića saznali smo da je požar, koji se zbog vjetra brzo proširio na šumu, ugašen u 19.50 sati. Dok su ekipe stigle, požar je već zahvatio površinu od dva kilometra. Dodaje kako su, srećom, na vrijeme uspjeli spriječiti širenje vatre prema obližnjim miniranim poljima, kućama...

Iako je bilo padavina, kako smo saznali od dežurnog dispečera, vatrogasci su imali mnogo posla. Evidentirani su požari u Pazariću, Ahatovićima, Raljevu, na Trebeviću... a kako kaže, razlozi su isti: nepažnja tokom čišćenja i paljenja otpada. Dnevni avaz

22.04.2009. ...10:00 [ Komentari (1) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters