EDUKACIJA : VODENIM TOPOVIMA I MREŽOM NA "PIRATE"
[ # ]

ŠIBENIK
Piše: Stanko Ferić

Vježbom obrane broda otvoren tečaj za protupiratsku edukaciju pomoraca koji je izazvao veliko zanimanje među pomorcima, pa će nastava početi ranije nego što je bilo planiran

Pomorsko učilište ‘Adriamare’ iz Šibenika simulacijom borbe nenaoružane posade broda protiv pirata koji pokušavaju zauzeti njihov brod i odvesti ih u zatočeništvo, otvorila ciljani protupiratski tečaj za pomorce.

U Šibenskoj luci zorno je pokazano kako se mornari napadnutog broda mogu od pirata obraniti mrežama, protupožarnim topovima, aparatima za gašenje požara i drugom uobičajenom brodskom opremom.

- Osim praktične obuke osigurali smo i simulatore svih situacija u kojima se mogu naći pomorci kada je riječ o piratima i pirateriji - kazala nam je Nikolina Cigić, voditeljica PU ‘Adriamare’.

Simulatori donekle podsjećaju na kompjutorske igre, no riječ je o vrlo ozbiljnom edukativnom pomagalu zahvaljujući kojemu mornari i brodski zapovjednici mogu “iz prve ruke” vidjeti kako pirati napadaju, kojim se trikovima i smicalicama služe, kakvom se taktikom koriste, te kakvim oružjem i plovilima raspolažu. opširnije

25.04.2009. ...09:14 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters