POŽAR U CIOSU UGAŠEN, SLJEDI RAŠČIŠĆAVANJE
[ # ]

ZAGREB

Radnici CIOS-a strojevima premještaju materijal na požarištu, a vatrogasci gase i hlade dio po dio i to detaljno gašenje bi moglo potrajati i dva dana jer je po gruboj procjeni 10 tisuća kubika zahvaćenog materijala, rekao je jutros Hini zapovjednik postrojbe Mladen Malčić. Najveći problem za vatrogasce su kocke prešanih automobila jer metal zahvaćen požarom dosegne temperaturu i do tisuću stupnjeva, tako da se one, kao i drugi materijal koji je bio zahvaćen vatrom, premještaju, odvajaju pjenom, gase dio po dio i hlade, objašnjava Malčić.

Sada je na tom poslu 60-ak vatrogasaca i 20-ak vozila, po pola iz Javne i dobrovoljnih vatrogasnih postrojbi. Kiša je pomogla hlađenju i spustila je čestice. Vatrogasci su jučer obranili sve objekte tako niti jedan nije zahvaćen požarom, nije bilo ni ozbiljnijih ozljeda, rekao je. Južni vjetar koji je puhao jučer poslijepodne udvostručio je područje požara, a gašenju je uvelike pomoglo kad je dobava vode za vodene topove riješena crpljenjem iz jezerca u blizini CIOS-a, ispričao je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Mladen Malčić.
Image and video hosting by TinyPic
Nakon smjene vatrogasaca na terenu je i dalje Javna vatrogasna postrojba sa 40 profesionalnih vatrogasaca i 12 vozila, Vatrogasna zajednica Grada Zagreba sa 40 dobrovoljnih vatrogasaca iz dobrovoljnih vatrogasnih društava Sesvete, Kustošija, Hrašće, Mala Mlaka, Dragonožec, Kupinečki Kraljevec, Šestine i Črnomerec. Spomenimo da su požar gasili Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba sa 14 vozila i 50 profesionalnih vatrogasaca. Intervenciji su se priključila dobrovoljna vatrogasna društva Sesvete, Odra, Kustošija, Hrašće, Mala Mlaka, Lužan, Dragonožec, Moravče i Kupinečki Kraljevec, sa 40 dobrovoljnih vatrogasaca. Požar se gasio i iz zraka sa dva helikoptera. Zagrebački holding, podružnice Čistoća i Vodoopskrba i odvodnja su intervenirali sa tri cisterne, a iz Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije s pet vatrogasaca stigao je DVD Stružec.
Image and video hosting by TinyPic
Veliki požar koji je zahvatio skladište sekundarnog otpada na zagrebačkom Jankomiru u krugu poduzeća CIOS gasili su i vatrogasci Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije. U gašenju je sudjelovalo 47 vatrogasaca s područja Brdovca, Zaprešića, Sv. Nedelje, Stupnika i Ivanić - Grada. Županijski zapovjednik Josip Novosel u ime cijelog zapovjedništva Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije zahvalio je zapovjednicima i njihovim snagama na angažiranosti na požarištu, gdje su još jednom dokazali kako se na njihovu pomoć uvijek može računati.
….index.hr

Image and video hosting by TinyPic

15.04.2014. ...16:55 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters