U MOLVICAMA ODRŽANA POKAZNA VJEŽBA VZG SAMOBOR „MOLVIK 2014“
[ # ]

MOLVICE
piše/foto: Damir Marenić

Vatrogasna zajednica grada Samobora u sklopu obilježavanja mjeseca zaštite od požara, te dana Vatrogasne zajednice Samobor organizirala je javnu, pokaznu vježbu u Molvicama, u nedjelju 18. svibnja. Točno u 10 sati u prostoru tvrtke Molvik, započela je združena pokazna vježba vatrogasaca Grada Samobora pod nazivom „Molvik 2014“. Vježba je održana u nekoliko segmenata.
Image and video hosting by TinyPic
U prvom segmentu radilo se prometnoj nesreći gdje je nakon sudara došlo do zapaljenja vozila u kojoj se nalazila i jedna osoba. Zajedničkim snagama ovu akciju odradili su vatrogasci DVD-a Molvice koji su pogasili požar vozila pjenilom te pripadnika JVP Samobor koji su uz pomoć hidrauličkog alata izvukli ozlijeđenu osobu iz vozila. U drugom segmentu došlo je do požara postrojenja firme Molvik u kojoj se prema riječima direktora firme g. Ivana Ivšaca nalazi dosta zapaljivih tvari (proizvodnja laminantnih tuba). Združenim snagama DVD-a Samobor, Bregane, Galgova i JVP Samobor izvučena je ozlijeđena osoba a požar ugašen.
Image and video hosting by TinyPic
U trećem segmentu radilo se o dobavi vode iz jezera te gašenju požara otvorenog prostora, a tu akciju izveli su članovi DVD-a Galgovo i Rude. Nakon završene pokazne vježbe koju je pratilo oko pedesetak ljudi slijedilo je završno postrojavanje te obraćanje zapovjednika VZG-a g. Mladena Žitkovića koji je pohvalio izvedene akcije te se zahvalio svim sudionicima u ovoj vježbi. Na svečanom domjenku koji je organizirao domaćin DVD Molvice nazočnima su se obratili predsjednik VZG Samobora g.Željko Koščica te zapovjednik g.Mladen Žitković koji su još jednom potvrdili uspješnost odrađene vježbe.
Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

18.05.2014. ...19:30 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters