MRTAV UMORAN, ALI PONOSAN ŠTO JE POMAGAO GUNJANCIMA
[ # ]

ORAHOVICA

U velikom broju hrvatskih vatrogasaca koji tjednima pomažu poplavljenim područjima svoje mjesto za pomoć pronašli su i orahovački vatrogasci. Zapovjednik orahovačkog DVD-a Robert Orina te vatrogasci DVD-a Čačinci Ivan Šalković i Slavko Tomić radili su na čišćenju i dezinfekciji poplavljenih kuća u Gunji.

- Išli smo u Gunju s ekipom vatrogasaca iz Virovitičko-podravske županije i to našim vozilom s visokotlačnim modulom i kompletnom opremom. Naš zadatak bio je oprati kuće iznutra te dezinficirati objekte. Radili smo u dvije smjene punih osam dana. Kad smo ušli u kuće mogli smo vidjeti samo gole zidove, vlasnici su sve izbacali, jer ništa se nije moglo spasiti. Svega je tu bilo, nailazili smo na pune hladnjake ustajalog mesa, mnoštvo lešina životinja, čak su kolege iz drugih društava pronašli mrtvu ovcu na drvetu - priča Robert Orina, koji kaže kako mu je srce puno i da je posebno ponosan što je dobio priliku pomoći nesretnim ljudima u Gunji.
Image and video hosting by TinyPic
- To je poseban osjećaj. Gunji je pomoć prijeko potrebna i mogu reći da sam sretan što sam bio dio te pomoći. Doživjeli smo svašta, goleme količine mulja i blata, nesnosan smrad... Što reći kad smo se minimalno dva puta dnevno morali presvlačiti, jer nismo mogli izdržati smrad. Kad ulazimo u Gunju oblačimo zaštitna odijela, onda nakon ručka u drugom ulasku ponovno oblačimo čista odijela. Gunja izgleda kao golemo smetište, sve je na cesti, od fotelja, kauča, hladnjaka, televizora... sva je imovina tih ljudi upropaštena i bačena. Drago mi je da se polako vraćaju u svoje uništene, ali ipak njihove domove. Posebno me se dojmilo svjedočanstvo lokalnog stanovništva koje priča kako je Gunja bila pod vodom i sve izgubila za samo pola sata. Strašno i nevjerojatno, ali evo mi smo tu da pomognemo i kad bude trebalo ja ću se sigurno prvi ponovno vratiti i pomoći - poručio je Gunjancima Orina. Uz ova tri vatrogasaca, put Gunje u novoj smjeni otišao je još jedan Čačinčanin, Jurica Beštek, a sve je više i ostalih mještana Orahovice i okolice koji se odlučuju otići u poplavljena područja i pomoći.…. glas slavonije

Image and video hosting by TinyPic

25.06.2014. ...07:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters