ŽENSKA EKIPA VATROGASNE MLADEŽI DVD-A NUŠTAR POMELA KONKURENCIJU U AUSTRIJI
[ # ]

NUŠTAR

Ženska ekipa vatrogasne mladeži DVD-a Nuštar sudjelovala je na vatrogasnom natjecanju 42. ''Landestreffen der Niederösterreichischen Feuerwehrjugend 2014.'' u Schönkirchen-Reyersdorf (Austrija), gdje su dospjeli zahvaljujući pobjedi u Kupu Hrvatske vatrogasne zajednice 2013. godine, te su kao predstavnice Hrvatske osvojile prvo mjesto. Nuštarke su nastupile u sastavu: Matea Klišić, Ivona Dakić, Ana Šarčević, Lucija Dolić, Franka Maslov, Nea Smilović, Ana Agičić, Sara Vrselja , Marina Zovko, Magdalena Kekez i Ivona Grgić, dok su voditelji bili: Renata Kovačević i Mirko Ružić koji je između ostalog rekao:
Image and video hosting by TinyPic
-''Kako smo osvojili Kup Hrvatske 2013. godine ostvarili smo plasman na međunarodno natjecanje u Austriji. Ženska ekipa vatrogasne mladeži DVD-a Nuštar tri godine za redom osvojila je Kup Hrvatske i to 2011., 2012. i 2013., dok smo ove godine osvojili drugo mjesto na Kup-u Hrvatske.U Austriji smo predstavljali Hrvatsku vatrogasnu zajednicu, te smo osvojili prvo mjesto. Natjecanje se sastojalo od simulacije požara, tj. cilj je u što kraćem vremenu ugasiti požar, te štafete koja se trči 400 metara sa raznim preprekama. Treba napomenuti da se natjecanje se odražavalo dva dana, bronca (ovako kako smo uvježbali), a drugi dan srebro ( izvlače se uloge), naša ekipa je osvojila prvo mjesto u obje kategorije. Osim toga istrčale su štafetu za oko sedam sekundi brže od dečkiju.Ono što treba posebno istaknuti na natjecanju nema odvojeno ženska od muške kategorije, nego je sve muška kategorija, tako da su djevojke pobijedile u muškoj kategoriji što daje na dodatnoj "težini" te pobjede'', rekao Ružić.

Uz DVD Nuštar, kao gosti nastupile su ekipe mladeži iz Poljske, Njemačke, Nizozemske te više ekipa iz drugih austrijskih pokrajina, a sudjelovalo je preko 5000 natjecatelja. Prije dvije godine Ženska ekipa vatrogasne mladeži DVD-a Nuštar osvojila je također prvo mjesto na natjecanju u Austriji što je samo pokazatelj odličnog rada unutar DVD-a Nuštar…. cibalia info

Image and video hosting by TinyPic

08.07.2014. ...20:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters