VATROGASCI OGORČENI ZBOG BEZOČNIH LAŽI
[ # ]

PRNJAVOR

Dosta nam je prepucavanja i laži političara preko naših leđa, pa smo odlučni da ukoliko nastave sa tom lakrdijom u vezi sa našim zapošljavanjem, protiv onih koji ih izgovaraju i plasiraju - podnesemo krivične prijave! Ovim riječima „Novostima“ se u ime u javnosti dvadesetak prozvanih kolega obratila grupa ogorčenih prnjavorskih vatrogasaca. Njihova povrijeđenost dosegla je vrhunac kad su se u jednom od glasila, u faksimilu liste novozaposlenih, našla i njihova imena, a povodom SNSD prozivki načelnika prnjavorske općine dr Siniše Gatarića zbog, navodno, prekomernog broja zaposlenih u općinskoj administraciji.

- Besramna je laž da me je načelnik Gatarić zaposlio, jer kruh sa devet kora u vatrogasnom društvu zarađujem još od 1997. godine. Dakle, vjerujem da je Gatarić u vrijeme mog zaposlenja bio student, a na poziciju načelnika je došao tek prije dvije godine. Čast bi mi bila da me je on zaposlio, pošto ga izuzetno cijenim i za njega sam glasao, ali dižemo svoj glas, jer je istina sasvim drugačija - kaže za „Novosti“ Velimir Trivičević, vođa smjene i rukovoditelj akcije gašenja u TVJ Prnjavor.
Image and video hosting by TinyPic
Ništa manje bio je šokiran i njegov kolega Neđo Vasić, kad je u novinama, među navodno novozaposlenim „Gatarićevim radnicima“, ugledao svoje i ime dvadesetak kolega koji se već desetljećima bore s vatrom, vodom i drugim nevoljama. - Bio sam zapanjen kad su me susjedi i poznanici upitali od kad sam to ja na „općinskim jaslama“. Tužit ćemo svakog onog tko se ubuduće drzne da politički profitira ovim lažima na naš račun i izazivanjem revolta naroda - kategoričan je Vasić. Da je riječ o, kako kaže, zaista bezočnim lažima i obmani javnosti, ponajbolje svjedoči i Gatarićev primjer „zapošljavanja“ Milorada Živkovića, dugogodišnjeg zapovjednika vatrogasaca, koji broji posljednje dane svog radnog vijeka.

- U Vatrogasnoj jedinici sam još od 1994. godine. Sa tih 20 godina radnog staža ovih dana ću u mirovinu -konstatira Živković, koji je u svojstvu zapovjednika u Beogradu od Kompanije „Novosti“ primio priznanje za „Najplemenitiji podvig godine“, pošto su ovdašnji vatrogasci iz vode spasili 15 ljudi. Bilo je to 2010. godine, da bi dr Gatarić za kormilo općine došao tek za dvije godine, pa ni njega, kao ni ostalih dvadesetak vatrogasaca nije ni mogao da dovede na „općinske jasle“.

Pumpanje podataka
Načelnik Gatarić objašnjava da je po sili zakona VJ u Prnjavoru, kao općini koja ima više od 20.000 stanovnika, transformirana u Teritorijalnu vatrogasnu jedinicu. - Jasno je da nije riječ o mom hirovitom prijemu novih radnika, a i u ranijem statusu VJ vatrogasci su se financirali iz općinskog proračuna. SNSD je grubo zloupotrijebio spisak porezne uprave o isplatama putem trezora. Da bi napumpali broj zaposlenih u općini u njega su, osim vatrogasaca, pridodali čak i 29 odbornika SO, mrtvozvornike, članove izborne i drugih komisija, odbora za žalbe. Plasirana brojka od preko 240 zaposlenih u općini nije točna, već je to oko 160 zaposlenih što je na razini mog prethodnika - kaže načelnik Gatarić.…. novosti.rs

Image and video hosting by TinyPic

04.08.2014. ...14:23 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters