U VODICAMA OPĆI POTOP
[ # ]

VODICE


Prema informacijama koje smo dobili od portala Šibenik meteo u Vodicama je u razdoblju od 06 do 09 sati palo preko 120 litara kiše. Mnogi stambeni i poslovni prostori su poplavlavljeni, jedinice JVP Vodice su na terenu i ispumpavaju šahtove. Mnogi šahtovi nisu izdržali pod pritskom ogromne količine vode, a područja oko autobusnog kolodvora, pošte, pijace i Dulcina nisu uopće prohodni.

Gradonačelnica Vodica Branka Juričev-Martinčev komentirala je za Šibenski portal "kako u Vodicama vlada opći kaos". Evakuirani su vodički dječji vrtić ‘Tamaris’ te su djeca smještena u vrtić Okit, škola i Kulturni centar, a vodičkim vatrogascima u pomoć su pristigle i vatrogasne snage iz Šibenika, Pirovca, Tisnog i Murtera. Zapovjednik JVP Šibenik Vojimir Milošević, koji se također nalazi u Vodicama, kazao je Šibenskom portalu kako su im u spašavanju prioritet ljudski životi. Nimalo bolja situacija, navodi Milošević, nije niti u Tribunju koji je "postao otok".

Poplavljene su brojne prometnice, zgrade vrtića i osnovne škole, a djeca su puštena kućama. Ni najava novih padalina nije ohrabrujuća, rekao je MS-u zapovjednik VZ Šibensko-kninske Darko Dukić. "Poplavljeno imamo 200-injak objekata koji su pod vodom. Bilo je evakuacija dječjeg vrtića, starijih osoba iz podrumskih prostorija i stanova, ali na svu sreću nema dojava o stradavanju ljudskih života i to je ono što je najvažnije", zaključuje Dukić." Prvi zadatak sad je sanirati štetu i napraviti ono neophopdno, a kad se sve zbroji vidjet ćemo treba li nam pomoć", rekla je i gradonačlenica Vodica Branka Martinčev Juričev, prenosi Index.]

Image and video hosting by TinyPic

11.09.2014. ...16:14 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters