ODRŽANA VJEŽBA ZAŠTITE I SPAŠAVANJA "POSLOVNI PARK 2014." U SVETOJ NEDELJI
[ # ]

SVETA NEDELJA
Piše: Damir Marenić

Svake godine Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije organizira vježbe i spašavanja u drugom gradu ili općini. Ovogodišnja pokazna vježba održala se u gradu Sveta Nedelja gdje je domaćin bila Vatrogasna zajednica grada Sveta Nedelja. Uz prisutnost uglednih gostiju: načelnik Stožera zaštite i spašavanja Zagrebačke županije a ujedno i zamjenik župana Rudolf Vojević, gradonačelnik grada Sveta Nedelja Drago Prahin, dogradonačelnici Damir Halužan i Ivica Pavlić, predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Stjepan Ptiček, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Sveta Nedelja Marijo Švigir te mnogi drugi predstavnici društava Zajednica gradova i općina te DVD-a.
Image and video hosting by TinyPic
U ovogodišnjoj vježbi zaštite i spašavanja kojoj je tema bila zaštita i spašavanje u slučaju velikog požara, prometne nesreće i požara otvorenog prostora sudjelovali su Stožer zaštite i spašavanja Zagrebačke županije, policijska postaja Samobor, Hitna medicinska pomoć Zagrebačke županije- tim Samobor, društvo crvenog križa Zagrabačke županije-tim zapad, Državna uprava za zaštitu i spašavanje - Područni ured za zaštitu i spašavanje Zagreb, Hrvatska Vatrogasna Zajednica - inspekcijski nadzor, Dobrovoljna vatrogasna društva Sveta Nedelja, Kerestinec, Rakitje, Strmec, Stupnik, Galgovo, GPVP Pliva Zagreb, Županijski vatrogasni operativni centar (ŽVOC), stožer ZiS grada Sv.Nedelja te tim Civilne zaštite grada Sveta Nedelja.
Image and video hosting by TinyPic
Ovogodišnja županijska vježba održana je u tri segmenta ili sektora. U prvom segmentu radilo se o požaru skladišnog prostora u Poslovnoj zoni kojih ima na području grada večinom u Industrijskoj zoni. U toj složenoj akciji sudjeluju timovi Svete Nedelje, Kerestinca, Rakitja. U drugom segmentu radilo se o prometnoj nesreći gdje je došlo do lančanog sudara školskog autobusa, dva osobna automobila te cisterna s gorivom. Tom prilikom su dvije osobe poginule a više njih je ozljeđeno. U ovoj akciji u kojoj je trebalo zbrinuti ozljeđene, pogasiti požar automobila te izvršiti pretakanje opasnih tvari kako bi se spriječila ekološka katastrofa sudjelovale su ekipe Hitne medicinske pomoći, GPVP Pliva, DVD-i Sveta Nedelja, Strmec i Stupnik . U trećem segmentu radilo se o požaru otvorenog prostora na nepristupačnom terenu te desantiranju interventne postrojbe i vodene kruške pomoću helikoptera. U ovoj akciji sudjelovali su timovi DVD-a Svete Nedelje , Galgova, Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) - Područni ured za zaštitu i spašavanje Zagreb.
Image and video hosting by TinyPic
Moramo spomenuti da su na ovoj vježbi trebale sudjelovati i društva sa područja vatrogasne zajednice grada Samobora ali radi velikih izlijevanja vode iz potoka i rijeke Gradne te obrane nekih mjesta nisu mogli. Također napomena da je u toku vježbe na nekoliko intervencija ispumpavanja i pada drveća izašla i postrojba DVD Sveta Nedelja što je samo još veći čar današnjoj vježbi dan. Na završnom postrojavanju sudionicima vježbe su se obratili vodeći ljudi kako vatrogastva tako i lokalne samouprave te izrazili zadovoljstvo prikazanom vježbom i pohvalama svim sudionicima.

Image and video hosting by TinyPic

13.09.2014. ...13:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters