VETOVAČKI VATROGASCI DEVEDESET GODINA SU U HUMANOJ ZADAĆI
[ # ]

VETOVO

Svečanom sjednicom, posvetom zastave i novog navalnog vozila, mimohodom i pokaznom vježbom DVD Vetovo obilježio je 90 godina postojanja i rada u humanoj zadaći spašavanja od požara te drugih ugroza i elementarnih nepogoda. – Mirno spavamo jer znamo da ste vi tu, stoga vam hvala za sve – istaknula je predsjednica Gradskog vijeća Kutjeva, Vetovčanka Josipa Miličević. Obljetnicu im je čestitao i kutjevački gradonačelnik Josip Budimir, zamjenik župana Željko Jakopović te predsjednik VZŽ-a Željko Petrović.
Image and video hosting by TinyPic
Sve je počelo u proljeće 1924. godine kada se grupa naprednih seljana okupljena oko župnika organizirala i krenula u osnivanje vatrogasnog društva. Iste godine nabavili su i prvu ručnu štrcaljku i počeli gradnju spremišta za opremu i vatrogasnog doma koji dovršavaju 1930. godine. Rad je prekinut samo za vrijeme 2. svjetskog rata. Odmah nakon rata nastavljen je rad s opremom koju su mještani sakrili i tako spasili. Za Domovinskog rata, iako je puno pripadnika otišlo u redove branitelja, rad nije prekidan. Društvo ima 88 članova i dva odjela djece i mladih. Vatrogasci su niz godina obučavani za vatrogasne zadatke i posebne specijalnosti, a na raspolaganju im je uz staro navalno vozilo TAM i novo donirano navalno vozilo Stayer iz Tirola. U tijeku je gradnja novog spremišta za zbrinjavanje vozila i osobne opreme vatrogasaca.

Nakon posvete zastave s likom sv. Florijana, vetovački župnik Tomo Mrnjec blagoslovio je i donirano vozilo te sve vatrogasce. Prilikom obilježavanja 90. obljetnice plamenicama i priznanjima nagrađeni su vatrogasci za 10, 20, 30 i 40 godina rada u društvu te zaslužne institucije i tvrtke koje su pomogle u dosadašnjem radu.…. glas slavonije

Image and video hosting by TinyPic

28.10.2014. ...17:40 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters