JASKANSKI VATROGASCI SPREMNI
[ # ]

JASTREBARSKO

Tema vježbe bila je prometna nesreća automobila na benzinskoj postaji, te krizna situacija koja se dešava istjecanjem plina iz spremnika, požar koji se proširio otvorenim prostorom do obližnjeg objekta prijeteći trećem objektu. Zadatak i cilj vježbe su uvježbavanje koordiniranog djelovanja više DVD-a s područja VZG Jastrebarsko, sustava zapovjedanja na intervencijama, sustava uzbunjivanja, upoznavanje sa vatrogasnom opremom i tehnikom s kojom raspolažu DVD-i a koja se koristi u velikim požarima. U vježbu je bila uključena i policijska postaja Jastrebarsko, te crveni križ Jastrebarko sa svojim djelatnicima zbog obavljanja određenih radnji koje obavljaju takve ustanove prilikom takvih kriznih situacija. Vježba je započela prikazom situacija prometne nesreće na benziskoj postaji Tifon Čabdin. Nakon situacije požara automobila vježba se postupno proširila na situacije požara otvorenog prostora oko benzinske postaje, na poslovni prostor Ciban situacija požara objekta, te situaciju koja prijeti podatkovnom centu Jastrebarsko u čijoj se u kotlovnici nalaze spremnici sa zapaljivom tekućinom.
Image and video hosting by TinyPic
Vježbu su predvodili zapovjednici VZG Jastrebarsko. Voditelj i koordinator cjele vježbe bio je Zapovjednik VZG Jastrebarsko Vedran Boričević. Kako se vježba odvijala na velikom prostoru i u vježbi je sudjelovao veliki broj vatrogasnih postrojbi i vatrogasaca, vježbom su u četri sektora rada na koje je bila ista podjeljena upravljali zapovjednici VZG Jastrebarsko. Vatrogasna vježba u kojoj je sudjelovalo 124 vatrogasca sa 9 navalnih vozila, auto cisternom, 14 kombi i teretnih vozila, crveni križ i policija organizirana, pripremljena i izvedena je na vrlo visokom nivou sa raznim efektima i statistim koji su vježbi dali štih stvarne situacije. Nakon održane vježbe u DVD-u Cvetković održana je analiza iste te kratko predavanje o količini gorivih tekućina i plinova, kao i o potrebnim sredstvima za gašenje. Analizu je izvršio zapovjednik VZG Jastrebarsko Vedran Boričević.

Pohvale za organizaciju, provedbu i rad vatrogasaca primili su članovi VZG Jastrebarsko koji su se i obratili vatrogascima nakon analize vježbe u DVD-u Cvetković; načelnik Stožera za zaštitu i spašavanje, ujedno i zamjenik gradonačelnika, Stipe Bučar, zapovjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije, Josip Novosel, predstavnik tvrtke Tifom, Maria Čuka, načelnik HVZ-a, te predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarskog, Željko Popović te u ime domaćina, predsjednik DVD-a Cvetković, Mladen Boričević.…. zagrebancija

Image and video hosting by TinyPic

19.11.2014. ...17:32 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters