MANJAK SREDSTAVA I LJUDSTVA ZAGREBAČKIH VATROGASACA
[ # ]

ZAGREB

Za optimalno funkcioniranje bez nekakvog razvoja velikog treba oko 78 milijuna, a mi imamo sada nešto više od 68 pa je naš prvi plan da se preko ureda za hitne situacije probamo na rebalansu proračuna izboriti za nešto više novaca”, objasnio je Mladen Malčić, zapovjednik JVP Grada Zagreba. Iako su zagrebački vatrogasci dobro opremljeni, zbog manjka sredstava vozila se teško održavaju.
Image and video hosting by TinyPic
“Imamo dovoljno vatrogasnih vozila no međutim nisu servisirana. Dakle trebalo bi ih dati servisirati jer nakon deset godina visinska vozila Metz, koja smo dobili iz programa Vlade, moraju ići u Njemačku na servis što košta 400 tisuća kuna a da nije nikakav popravak veći”, kaže Mladen Malčić, zapovjednik JVP Grada Zagreba.

Uz poteškoće održavanja tehničkih sredstava, Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba manjka i ljudstva. “U postajama Centar, Žitnjak, Jankomir, Novi Zagreb i Dubrava fali oko 90 ljudi, ali još kada bi se zbrojili ovi koji su trenutno nesposobni to bi bilo preko sto. Kada bi se, prema planu zaštite od požara koji je donesen 2009. godine, izgradile nove postaje u Sesvetama, u podsljemenskoj zoni i Novom Zagrebu od 40 tada bi falilo oko 270 ljudi”, istaknuo je Mladen Malčić, zapovjednik JVP Grada Zagreba. Prema planu zaštite od požara, Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba trebala bi svake godine zaposliti 15 do 20 novih vatrogasaca, no financijska kriza onemogućava otvaranje novih radnih mjesta.…. mreža tv

Image and video hosting by TinyPic

23.01.2015. ...16:40 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters