BANJALUČKI VATROGASCI IMALI 1.032 INTERVENCIJE PROŠLE GODINE
[ # ]

BANJA LUKA

Vatrogasna brigada Banja Luka u 2014. godini intervenirala je 1.032 puta. Od ovog broja, 496 intervencija odnosilo se na požare (smeća, zatim šumske, požar stambenih objekata i prometnih sredstava), a 536 su bile "ostale intervencije". Pripadnici Vatrogasne brigade intervenirali su više puta prilikom prometnih nesreća. U 2014. godini izvedene su i dvije pokazne vježbe kako bi se provjerila fizička i praktična osposobljenost pripadnika jedinice.

-Prošla godina je bila izrazito kišna što je uzrokovalo da su vatrogasci u svibanjskim poplavama bili angažirani na evakuaciji ugroženih. Evakuirano je više od 200 osoba, a nakon povlačenja vode jedinice su u timovima bile angažirane na ispumpavanju vode, čišćenju mostova i saniranju svih ostalih posljedica za koje smo osposobljeni i tehnički opremljeni – rekao je Miroslav Malinić, zapovjednik Profesionalne teritorijalne vatrogasne brigade Banja Luka.
Image and video hosting by TinyPic
Osim primarnih zadataka, Vatrogasna brigada je redovno izlazila na osiguranje svih javnih skupova, koncerata i druge intervencije, gdje je bio prisutan veći broj ljudi ili gdje je postojala ugroženost od požara. U protekloj godini, učestvovali su u aktivnostima tokom poplava i na teritoriji susjednih općina (Gradiška, Čelinac, Laktaši), kada su matične vatrogasne jedinice uputile poziv za pomoć. U 2014. godini banjolučki vatrogasci su izvršili i više preventivnih nadzora, i kontrola sprovođenja mjera zaštite od požara prema godišnjem rasporedu. Inače, Vatrogasna brigada organizacijski se nalazi u sastavu Odsjeka za poslove civilne zaštite i poslove profesionalne teritorijalne vatrogasne brigade Gradske uprave Grada Banja Luka.…. moj kontakt

Image and video hosting by TinyPic

29.01.2015. ...19:08 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters