VATROGASCI NAKON 25 SATI BORBE UGASILI POŽAR BIBLIOTEKE
[ # ]

MOSKVA

Vatrogasci su uspjeli da u potpunosti ugase požar koji je izbio u glavnoj biblioteci Instituta za istraživanja društvenih nauka /INION/ pri Ruskoj akademiji nauka u Moskvi, rekao je portparol Ministarstva za vanredne situacije agenciji TASS. "Požar je u potpunosti ugašen, a za to je bilo potrebno vatrogascima 25 sati", rekao je on. Požar je izbio 30. siječnja uvečer i vatrogasci su došli na lice mjesta u roku od šest minuta, ali krov se već bio urušio i vatra se brzo širila preko cijelog trećeg kata. Požar je zahvatio površinu od 2.000 metara kvadratnih.

U trenutku izbijanja požara u zgradi visine 20 metara bili su samo čuvari. Policija je priopćila da se još sa sigurnošću ne može reći što je uzrok požara jer je previše opasno za vatrogasce i istražitelje da sada borave na mjestu izbijanja požara. "Prerano je govoriti o uzrocima požara. Postoji nekoliko mogućih verzija, uključujući kratak spoj, ali to su i dalje samo teorije", priopćila je policija, prenio je TASS. Sa 49.000 čitatelja i 330 zaposlenika INION je najveći istraživački centar u Rusiji na polju društvenih i humanističkih nauka.
Kolekcija sadrži 14,2 milijuna tekstova na starim i modernim europskim i azijskim jezicima, uključujući izdanja stara 400 godina. Ranije je javljeno da je izgorjelo 15 posto fonda biblioteke.…. rt.com

Image and video hosting by TinyPic

01.02.2015. ...12:40 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters