ODRAĐENO REKORDNIH 22 INTERVENCIJE
[ # ]

HRŽENICA
Piše: Ivan Debelec

U subotu 07.02.2015 u prostorijama Vatrogasnog doma u Hrženici, održana je 143. redovna izvještajna sjednica Skupštine DVD-a Hrženica, zajedno sa Udrugom žena Mjesnog odbora Hrženica. U ime domaćina, dvjestotinjak prisutnih gostiju i članova pozdravio je predsjednik DVD-a Hrženica Josip Hižak, koji je nakon intoniranja Državne i Vatrogasne Himne te minute šutnje za sve preminule vatrogasce riječ predao novoizabranoj predsjednici Društva žena MO Hrženica Đurđici Blažic, koja je vodila službeni dio Skupštine Društva žena.
Image and video hosting by TinyPic
Sjednici Skupština ove dvije udruge nazočili su i Josip Jany, načelnik Općine Sveti Đurđ, Krunoslav Turković, predsjednik VZO Sveti Đurđ, Biserka Pokos, predstavnica Gradskog društva Crvenog križa Ludbreg, predstavnici KUD-a Juraj Lončarić Hrženica, predstavnici Grobljanskog odbora Hrženica, predstavnici gostujućih dobrovoljnih vatrogasnih društava: Gračec, Sveti Đurđ, Karlovec Ludbreški, Sigetec Ludbreški, Krištanovec, Čakovec, Pribislavec, Novo Selo Rok, Veliki Otok, Madaraševec i Martijanec kao i predstavnice Mjesnih društava Crvenog Križa: Poljanec, Madaraševec, Hrastovljan, te Veliko Srce Sveti Đurđ.

Nakon završetka sjednice Skupštine Udruge žena, Josip Hižak, predsjednik DVD-a Hrženica prijedlogom dnevnog reda i radnog voditeljstva preuzima vođenje izvještajne sjednice Skupštine DVD-a Hrženica. Vrlo detaljni i iscrpni izvještaj o radu Društva u 2014. godini, podnio je Mirko Stančin, zamjenik zapovjednika DVD-a Hrženica, koji je između ostalog spomenuo da je operativna postrojba DVD Hrženica protekle godine odradila rekordne 22 intervencije, na što je utrošeno 316 radnih sati, najviše tijekom mjeseca rujna kada je rijeka Plitvica poplavila 7 od 9 naselja Općine Sveti Đurđ. DVD Hrženica u protekloj godini bio je domaćin Regionalnog natjecanja vatrogasaca ludbreške regije na kojem je sudjelovalo 600-tinjak natjecatelja te je na tom natjecanju čak pet natjecateljskih odjeljenja DVD-a Hrženica ostvarilo plasman na predstojeće županijsko natjecanje. Protekla godina ostat će zapamćena i po prvoj generaciji vatrogasne mladeži od 12-16 godina koja je započela sa radom, a spomenimo i kako je protekle godine u radu Društva sudjelovalo ukupno 50-tak članova djece i mladeži u dobi od 6-18 godina.
Image and video hosting by TinyPic
Plan rada za 2015. godinu i financijski plan prezentirao je tajnik Društva Ivan Debelec, koji je između ostalog spomenuo kako će u 2015. godini prioritet biti usklađenje rada Društva sa novom zakonskom regulativom. Upravo iz tog razloga na subotnjoj sjednici Skupštine usvojen je i novi Statut Društva, imenovan likvidator Društva te su izvršene određene kadrovske promjene u Upravnom i Nadzornom odboru. Predsjednik VZO Sveti Đurđ, Krunoslav Turković dodijelio je spomenice Stjepanu Novak, Ivanu Horvat te Ivanu Novak za 40 godina uspješnog rada u vatrogastvu. Spomenicu za 30 godina rada primio je Franjo Horvat, dok su spomenice za 10 godina rada primili Mirko Stančin i Dragec Picek. Nakon prigodnih govora Krunoslava Turkovića, predsjednika VZO Sveti Đurđ te Josipa Janya, načelnika Općine Sveti Đurđ, načelniku Općine Sveti Đurđ uručena je zajednička slika sa prošlogodišnjeg susreta vatrogasaca VZO Sveti Đurđ povodom obilježavanja dana Svetog Florijana, kao zahvala za pokroviteljstvo nad spomenutom manifestacijom.

Image and video hosting by TinyPic

10.02.2015. ...16:14 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters