UNATOČ PROBLEMIMA ODRAĐUJU SVE ZADATKE I AKTIVNOSTI
[ # ]

RAKITJE
Piše: Damir Marenić

U subotu 7.ožujka svoju redovno izvještajnu skupštinu u Društvenom domu održali su članovi DVD-a Rakitje . Iz izvješća o radu društva kojeg je pročitala predsjednica društva Petra Hus vidljiv je rad u svim segmentima, od operativnog pa do natjecateljskog i edukativnog dijela. Izdvojimo samo neke od aktivnosti u 2014.godini: nastup na svetonedeljskom fašniku, sudjelovanje članova na seminaru za voditelje vatrogasne djece i mladeži u Fažani, blagdanskim obredima, predavanja u osnovnoj školi, čišćenju okoliša oko dvorca u Kerestincu, sudjelovanje u prikupljanju humanitarne pomoći za poplavljene u Slavoniji, sudjelovanje na dislokaciji u Slavoniji, izvršavanje svih operativnih zadaća po nalogu zapovjednika VZG Sveta Nedjelja te brojna natjecanja. Predsjednica Hus zahvalila se svim članovima od najmlađih pa do podupirajućih na svakom svom slobodnom vremenu koje su iskoristili za rad u Društvu. Ponosni su na svoje sudjelovanje u prikupljanju humanitarne pomoći za nastradale u Slavoniji gdje su prikupili znatnu količinu bijele tehnike, namještaja te boje za zidove te spomenuli inicijatore ove vrijedne akcije Anu i Zorana Čuček iz Kerestinca.
Image and video hosting by TinyPic
Nažalost krajem prošle godine morali su staviti autocisternu van službe zbog neispravnosti i sad svu svoju aktivnost obavljaju samo pomoću kombi vozila koji osim u operativnom smislu služi iza prijevoz ekipa na natjecanja a i njegovo stanje dovedeno je pod upitnik. Iako je Grad obečao kupnju tri vatrogasna vozila za VZG Sveta Nedjelja, nije rečeno i kada, tako da će do daljnjega biti neizvjesna njihova opremljenost voznog parka. No unatoč svim problemima oni obećavaju kako će pomagati drugima u nevolji što je i primarna zadaća vatrogasaca. Nakon svih izvješća te predloška novog Statuta koji su jednoglasno prihvaćeni podijeljena su priznanja. Spomenicama za 10 godina rada nagrađeni su Antonio i Matija Vrčković Sven Sever te Anamarija Grbavec. Brončanu plamenicu primio je Goran Hadinjak dok je medalju vatrogasni veteran primio počasni predsjednik društva Ivan Čleković.
Image and video hosting by TinyPic
Na kraju ne mogu a da se ne osvrnem na izostanak predstavnika Grada i Mjesnog odbora koji unatoč zdrastvenim problemima nisu bili u stanju od toliko viječnika kako u Gradu tako i u MO naći zamjenu i tako pokazati poštovanje svojom nazočnošću upravo prema tim ljudima koji uz sve probleme koji ih tište odrađuju humanitarne zadatke i aktivnosti a na kraju dobiju od vodečih ljudi na Gradu jedno Bravoooo vatrogasci koje se objavi u komentaru na Facebooku. Stvarno žalosno jer kad je vrijeme izbora onda su i dva stola premalo da bi primilo sve političke kandidate.........

Image and video hosting by TinyPic

08.03.2015. ...15:53 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters