VATROGASCI DVD-a PETRIČKO SELO ODRŽALI SU GODIŠNJU SKUPŠTINU
[ # ]

PETRIČKO SELO
Piše: Marijan Delišimunović

U subotu 21.03. DVD Petričko Selo održalo je svoju redovitu godišnju skupštinu na kojoj su podnijeta izvješća o radu u protekloj godini te je donesen plan rada za tekuću godinu. Osim domaćih vatrogasaca, a kojih je na popisu više od četrdeset, u radu skupštine sudjelovala su i ova društva, odnosno pojedinci: načelnik Općine Žumberak Zdenko Šiljak, načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice mr. Željko Popović, počasni članovi Društva dipl.ing.šum. Mirko Miladinović, veterani, Petar Maletić i Tomo Delišimunović, PGD Kostanjevica na Krki i Perkopa iz Slovenije i DVD-i Gornja Vas, Goršćaki, Krašić, Prekrižje, Sošice, Kostanjevac, Oštrc, Kupčina Žumberačka i Pribić.

Nakon podnijetih izvješća po kojima se vidi da članovi Društva unatoč teškim vremenima ulažu izniman napor kako bi isto opstalo, a time i kraj u kojemu djeluje, načelnik Šiljak tome je dodao da isto to čini i Općina Žumberak koja je modernizirala oko 35 km seoskih putova, a isto tako izgradila je oko 30 km vodovodne mreže čime je poboljšana kvaliteta života po žumberačkim selima. Ovom prilikom načelnik Šiljak naglasio je i to da od kraja prošle godine kada je asfaltirana cesta od Petričkog Sela do Griča više nema sela u Općini Žumberak koja nisu asfaltnom cestom spojena na važnije putne pravce. Na kraju svog obraćanja Skupštini, načelnik Šiljak obećao je da će konačno biti postavljena dva hidranta koji u spremištu društva sakupljaju prašini već izvjesni broj godina.

Po prvi puta, ali kako je rekao ne i zadnji, na Skupštini je bio i načelnik HVZ-a mr. Željko Popović koji je rekao da ga veseli to što ovako male općine i ovako mala društva gaje vatrogastvo jer je ono u ovakvim mjestima glavni pokretač društvenih događanja. Dalje je naglasio, da su neka Društva toliko stara da se je nad njima promijenilo nekoliko država, ali ona su i dalje tu, djeluju, postoje i promiču domoljubne vrijednosti vatrogastva. Koliko članovi ovog DVD-a vole svoje društvo i svoje selo svjedoči i to da su po tko zna koji puta iz vlastitih sredstava financirali potrebe društvenog doma, a ovaj puta to je bilo kuhinjsko suđe, beštek i drugo. Nakon radnog dijela skupštine druženje je nastavljeno do ranih jutarnjih sati uz delicije žumberačkog kraja i uz već udomaćeni glazbeni sastav Kordić band.…. moj žumberak

Image and video hosting by TinyPic

23.03.2015. ...17:27 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters