DVD OPATIJA DAROVAO ČAMAC JVP GRADA PETRINJE
[ # ]

PETRINJA

Javna vatrogasna postrojba Grada Petrinje dobila je vrijednu donaciju DVD-a Opatija, petmetarski aluminijski čamac s izvanbrodskim motorom u vrijednosti oko 50 tisuća kuna. Donacija je ostvarena temeljem uspostavljenih prijateljskih odnosa vatrogasaca za vrijeme prošlogodišnjih rujanskih poplava koje su zadesile petrinjsko područje i kada su Petrinjcima u ispomoć došli vatrogasci iz Primorsko-goranske županije, odnosno Rijeke, Krka i Opatije. Donaciju je Zvonimiru Ljubičiću, zapovjedniku Javne vatrogasne postrojbe, predao Mladen Šćulac, predsjednik DVD-a Opatija, te je tom prigodom spomenuo i „krivca" za to: „Kolega koji je „kriv" za sve je Zoran Laclavić, koji je dao ideju kako možemo pomoći vatrogasnoj postrojbi u Petrinji s dijelom naše opreme, onim što smo mi imali na raspolaganju, a to je aluminijski čamac s određenom opremom. Kao takav može se koristiti za prijevoz opreme, cijevi, pumpi, bolesnika, a još će se naći puno načina na koje će moći pružiti pomoć, ali to će djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Petrinja znati iskoristiti daleko bolje od nas."
Image and video hosting by TinyPic
Zvonimir Ljubičić se zahvalio na donaciji i prisjetio začetka ove ideje o pomoći: „Kada su bile poplave u rujnu prošle godine Zoran Laclavić i ja šetali smo nasipom i pozvao sam ga da vidi naš čamac koji imamo u postrojbi. Kada smo došli do njega, a trebali smo prevesti vreće s pijeskom, začudio se i zapitao – tko to normalan može u tome voziti. Tako je krenula ta priča i nakon par mjeseci me nazvao i ponudio čamac na čemu im od srca hvala, kao i svim dečkima koji su bili kod nas."

Na primopredaji je bio i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović koji je, uz zahvalu, kazao: „Čamac će nam dobro doći za kontrolu naših voda i svega ostaloga, ali i vatrogascima kada treba nekome pomoći. Moramo se vratiti i u prošlost i prisjetiti se svega onoga što nam je voda radila i što nam znači čamac koji hitno mora doći na lice mjesta i dati prvu pomoć svim građanima kada to treba. Imati prijatelja je velika stvar, a za ovo što su oni nama darovali možemo reći samo velika hvala i zahvaliti se dobrim ljudima i vatrogascima koji spadaju u kategoriju društva gdje se ipak na kraju jako pomažu." Naglasio je i kako je to način na koji poštuju svoj posao koji je vrlo cijenjen i opasan i oni su ljudi koji odmah, promptno reagiraju kada god treba i svuda su na licu mjesta.…. portal53.hr

Image and video hosting by TinyPic

28.03.2015. ...15:11 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters