USPJEŠNA I NAPORNA VATROGASNA GODINA
[ # ]

PAKRAC
Autor: Iva Milinčević

"Prošla godina ostat će zapamćena kao vrlo zahtjevna za vatrogasce ovog kraja koji su odradili 932 intervencije, od čega čak 886 intervencija zbog prošlogodišnjih poplava. U kriznim situacijama vatrogasci su pokazali svoju spremnost i hrabrost u ispunjavanju svojih zadataka, a osim ispumpavanja, gradnji zečjih nasipa i sličnih aktivnosti, odradili su akcije spašavanja i evakuacije ugroženog stanovništva te saniranja štete koja je uzrokovala poplava.
Takva uspješnost u akcijama bila je zahvaljujući više od 700 ispitanih vatrogasaca naše Vatrogasne zajednice koji djeluju u 15 dobrovoljnih društava, a koji na raspolaganju imaju 45 vozila različite namjene uz drugu potrebnu vatrogasnu opremu", istaknuo je Tomislav Stokić, zapovjednik Vatrogasne zajednice, na skupštini održanoj sinoć u Vatrogasnom domu u Lipiku.
Image and video hosting by TinyPic
I dalje se nastavlja odlična suradnja s austrijskom pokrajinom Tirol koja ih je i prošle godine donirala kombi vozilom za potrebe DVD-a Gaj i Filipovac, navalnim vozilom za DVD Pakrac te vatrogasnom auto prikolicom za potrebe DVD Lipik. Donaciju u iznosu od 10 tisuća kuna vatrogasci našeg područja dobili su i od Voda Lipik rasporedivši sredstva onim DVD-ima koji su sudjelovali u punjenju spremnika vodom u Šumetlici nakon enormnih prošlogodišnjih padalina, rekao je tajnik Zlatko Zerdin. On je zahvalio gradskim vlastima na puno razumijevanja za vatrogastvo što je lani rezultiralo time da je iz pakračkog proračuna u Vatrogasnu zajednicu prispjelo oko 418.000 kuna, a iz lipičkog 370.000 kuna.

Anamarija Blažević, pakračka dogradonačelnica, naglasila je da se sredstva namijenjena vatrogastvu u pakračkom proračunu, unatoč teškoj financijskoj situaciji, nisu smanjivala uvidjevši ogroman značaj vatrogasaca za lokalnu zajednicu koji su postali najvažnija karika u zaštiti i spašavanju. Naročito je pohvalila suradnju s vatrogasnim društvima te rad s mladima stoga će i ubuduće imati podršku gradskih struktura. Lipički dogradonačelnik Slobodan Katunar zahvalio je na trudu i angažiranosti vatrogasaca, odličnoj organizaciji i kvalitetnom radu dodavši kako je pohvalno što je sigurnost građana, posebno prošle godine, bilo središte svih vatrogasnih aktivnosti. Pakračko – lipičke vatrogasce pohvalio je i Željko Petrović, predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije, zbog odlične međusobne suradnje i zajedništva, a kako je naglasio, takvim radom privukli su velik broj članova i unaprijedili vlastite sposobnosti.…. pakrački list

Image and video hosting by TinyPic

19.04.2015. ...08:30 [ Komentari (1) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters