ZAJEDNICA PRILAGOĐENA FINANCIJSKIM MOGUĆNOSTIMA PRORAČUNA
[ # ]

DUGO SELO

Vatrogasna zajednica Grada Dugog Sela održala je 17. travnja redovitu godišnju skupštinu u Kleti obitelji Bunčić. U uvodnom izlaganju nazočne članove skupštine i goste među kojima su bili i predsjednik Gradskog vijeća Dugog Sela Željko Ivaniček, zamjenik gradonačelnika Pavo Jakovljević, izaslanik DUZS-a Mario Vegar te predstavnici vatrogasnih zajednica i općina, pozdravio je predsjednik VZG Dugo Selo Zvonko Novosel Dolnjak. Tajnik Zajednice Ivica Klarić podnio je izvješće o radu u protekloj godini naglasivši da VZG djeluje putem 6 DVD-a koji ukupno imaju 542 člana. Lani je Zajednica imala 39 interventnih vatrogasaca s izdanim liječničkim potvrdama, a nakon osposobljavanja za vatrogasca još 31 intevrentnog člana. Uz članove koji posjeduju valjane lječničke svjedodžbe iz godine ranije, Zajednica je u 2014. godini imala na raspolaganju 111 operativnih vatrogasaca. Tijekom prošle godine obavljena su dva osposobljavanja za vatrogasce prve klase koje su završila 34 polaznika i dočasnike prve klase koje je završilo 17 polaznika. Uz to 31 polaznik završio je osposobljavanje za vatrogasca, a 20 polaznika za vatrogasnu mladež.

Koncem kolovoza Zajednica je u Donjem Dvorišću organizirala vantrogasno natjecanje na kojem su, u suhoj školskoj vježbi, prva mjesta zauzele muška i ženska ekipa DVD-a Andrilovec, a u kategorijama muške i ženske djece od 6-12 godina, kao i mladeži 12-16 godina, prva mjesta su pripala DVD-u Ostrna. U brzinskoj vježbi najbolje su ponovo bile ekipe DVD-a Andrilovec. Na županijskom natjecanju djevojčice 6-12 godina iz DVD-a Ostrna osvojile su prvo mjesto, a dječaci četvrto, dok je muška A ekipa DVD-a Andrilovec osvojila drugo mjesto ukupno na Kupu HVZ-a. Zajednica je tradicionalnim mimohodom i pokaznom vježbom na Martin bregu obilježila mjesec zaštite od požara. U operativno dijelu zabilježeno je 78 intervencija, od čega je 16 bilo požara. Kao i prijašnjih godina vatrogasci VZG Dugo Selo sudjelovali su na redovnoj dislokaciji na otok Vis s po tri člana po smjeni te vozilom, kao i na dislokaciji u poplavama stradaloj Gunji. VZG je u protekloj godini raspolagala sa 772.000 kuna, od čega je najveći dio, 680.000 kuna, došao iz Gradskog proračuna, dok su rashodi iznosili 628.000 kuna jer su proračunska sredstva došla koncem godine te je 145.000 kuna prebačeno u ovu godinu.
Image and video hosting by TinyPic
U ovoj godini planirani su prihodi i rashodi u iznosu 771.000 kuna koji će biti utrošeni prema usvojenom Planu rada za tekuću godinu, a koji je prezentirao zapovjednik Zajednice Nikola Rnjak rekavši da je naglasak na preventivi, osposobljavanju i usavršavanju vatrogasaca te održavanju operativne spremnosti. Skupština je, umjesto Renata Čižmeka, u nadzorni odbor izabrala Anitu Doroda. Predsjednik Gradskog vijeća Dugog Sela Željko Ivaniček naglasio je da vatrogasci pored svoje osnovne uloge, zaštite od požara i drugih nepogoda, imaju i izuzetno vrijednu društvenu ulogu u radu s djecom i mladeži te su nositelj rada Civilne zaštite, dok je izaslanik Državne uprave za zaštitu i spašavanje Mario Vegar pozdravio dobru suradnju s vatrogascima i najavio osposobljavanje kadrova Civilne zaštite koje će se održati 30. svibnja u Dugom Selu. Novosel Dolnjak zaključio je sjednicu rekavši kako se smanjenje sredstava iz proračuna nije bitno osjetilo na aktivnostima VZG-a te kako se vatrogasci moraju uklopiti u proračunske mogućnosti i ne baviti se politikom. Najavio je i brojne novosti na području zakonskih propisa s kojima će se vatrogasci morati uskladiti.…. dugoselska kronika

Image and video hosting by TinyPic

22.04.2015. ...12:30 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters