ODRŽAN SVEČANI PRIJEM SVETONEDELJSKIH VATROGASACA
[ # ]

SVETA NEDELJA
Foto: Marija Kovačić

Dana 04. svibnja 2015. godine s početkom u 17,00 sati u Gradskoj vijećnici Grada Svete Nedelje gradonačelnik je svečano primio svetonedeljske vatrogasce povodom Dana svetog Florijana (Međunarodni dan vatrogasaca). Ispred Vatrogasne zajednice Grada Svete Nedelje prisutni su bili predsjednik iste Mario Švigir, kao i zapovjednik Nevenko Čižmešija. Također je bilo prisutno po nekoliko članova ispred svakog Dobrovoljnog vatrogasnog društva (Sveta Nedelja, Strmec, Rakitje i Kerestinec). Vatrogasce su primili gradonačelnik Grada Svete Nedelje Drago Prahin, u pratnji zamjenika Damira Halužana i Ivice Pavlića.
Image and video hosting by TinyPic
Na svečanom prijemu gradonačelnik je uručio i priznanje za Vatrogasca godine, odnosno za 2014. godinu. Vatrogasac godine u Svetoj Nedelji je Patrik Bilić, koji je lani nagrađen i Javnim priznanjem grada Svete Nedelje, za iznimnu hrabrost koju je pokazao u situaciji kada je prošle godine u Samoboru za vrijeme nastave školi istrčao, te potrčao u pomoć i spasio stanarku u obližnjoj zgradi kada je došlo do eksplozije plinske boce.
Gradonačelnik je tom prigodom vatrogascima čestitao blagdan svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca, istaknuvši kako smatra da vatrogasci obavljaju odličan posao, uz veliku hrabrost i predanost, te dodao kako je zadatak gradske uprave omogućiti vatrogascima što lakši i jednostavniji posao, pa u tu svrhu ide i nabava opreme, dok se od njih očekuje da uvijek budu spremni. Također je istaknuo kako smatra da su svetonedeljski vatrogasci među najboljima u županiji, što su pokazali na svim intervencijama, a za budućnost im poželio što manje intervencija. Najavio je i kasniju primopredaju novog vatrogasnog vozila, za koje je siguran da će im u budućnosti samo olakšati, ionako već težak i zahtjevan posao.
Image and video hosting by TinyPic
U ime okupljenih članova Vatrogasne zajednice i svih naših DVD-a zahvalio je predsjednik Vatrogasne zajednice Mario Švigir, rekavši da vatrogasci rade po principu dobrog gospodara i paze kako se troše sredstva. Također je pohvalio inicijativu Grada Svete Nedelje o zapošljavanju tri vatrogasca (za sada na određeno vrijeme) čime su se osigurali izlasci na intervencije. Naime, posljednje vrijeme, većina članova svetonedeljskih DVD-ova i same vatrogasne zajednice osobe su koje su u stalnim radnim odnosima, te je bilo upitno koliko će vatrogasaca moći izaći na intervenciju ako se ona dogodi za vrijeme radnog vremena. Svetonedeljski vatrogasci, u pratnji gradonačelnika Drage Prahina i njegovih zamjenika, po završetku svečanog prijema, uputili su se na svečanu misu u crkvu Blaženog Alojzija Stepinca, gdje je po završetku mise uslijedio blagoslov i službena primopredaja novog vatrogasnog vozila.…. grad sveta nedelja

Image and video hosting by TinyPic

05.05.2015. ...15:34 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters