VATROGASNA OLIMPIJADA I EVAKUACIJSKA VJEŽBA U PODRUČNOJ ŠKOLI DESINEC
[ # ]

DESINEC
Foto: VZG Jastrebarsko

U sklopu obilježavanja mjeseca zaštite od požara i dana vatrogasaca sv. Florijana članovi vatrogasne postrojbe DVD-a Gornji Desinec jučer su u područnoj školi Desinec održali vježbu evakuacije i spašavanja te vatrogasnu olimpijadu u kojoj je sudjelovalo 56 učenika od 1. do 4. razreda te područne škole. Na samom početku sve učenike i njihove učiteljice kao i ostale djelatnike škole pozdravio je zapovjednik DVD-a Gornji Desinec, ujedno i zapovjednik VZG Jastrebarsko Vedran Boričević, te im održao predavanje iz područja zaštite od požara i upoznao ih s načinom postupanja u slučaju izvanrednih događaja kao što su požari, potresi, poplave i druge nesreće.
Image and video hosting by TinyPic
Nakon održanog predavanja i upoznavanja učenika i djelatnika škole kako se treba postupati u slučaju požara uslijedila je i praktična vježba evakuacije i spašavanja za slučaj izvanrednog događaja temeljem članka 55. stavka 5. Zakona o zaštiti na radu prema kojem je potrebno provoditi praktične vježbe evakuacije i spašavanja najmanje jednom u dvije godine. Pretpostavljeni izvanredni događaj bio je požar u školi nakon čega je bilo potrebno izvršiti evakuaciju svih učenika na sigurno mjesto izvan objekta, te gašenje požara od strane vatrogasne postrojbe DVD-a Gornji Desinec. Praktična vježba evakuacije uspješno je odrađena i ocijenjena visokom ocjenom, te su svi sudionici i odgovorne osobe za provođenje evakuacije uspješno odradili svoje zadaće.
Image and video hosting by TinyPic
Zavidnu razinu znanja pokazali su i sami učenici, koji su znali kada i kako treba zvati vatrogasce kad su u opasnosti i treba im pomoć, što sve rade vatrogasci, kada vatrogasci slave svoj dan i koje opasnosti od požara mogu zadesiti njihovu područnu školu. Veliki broj i samih učenika uključeno je u rad DVD-a kroz natjecanja i druge aktivnosti, a i nakon odrađene vježbe sasvim sigurno će se i još djece uključiti u rad DVD-a, istaknuli su iz Vatrogasne zajednice. Nakon odrađene vježbe uslijedila je i vatrogasna olimpijada na kojoj su se učenici podijeljeni u 6 grupa natjecali u nizu zanimljivih vatrogasnih igrica i pri tome pokazali svoju spretnost, snalažljivost, koordinaciju i preciznost. Na kraju je uslijedilo proglašenje najuspješnijih ekipa u vatrogasnoj olimpijadi, druženje s vatrogascima uz sokove te zajedničko fotografiranje. Svim učenicima podijeljeni su i edukativni i zabavni letci. U ime VZG Jastrebarsko ovo događanje uveličao je svojim dolaskom i stručni djelatnik u uredu VZG Jastrebarsko Goran Dikšić.…. jaska danas

Image and video hosting by TinyPic

08.05.2015. ...07:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters