HRVATSKI VATROGASCI SPREMNI I ZA RONILAČKE SPASILAČKE AKTIVNOSTI
[ # ]

KAŠTELA

S ciljem osposobljavanja vatrogasaca za ronilačke zadaće u Divuljama je od 28.do 31. svibnja održan 2. Stručni skup ronjenja u vatrogastvu "Kaštela 2015".

Na četverodnevnom Skupu u organizaciji Državne uprave za zaštitu i spašavanje i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kaštel Gomilica istaknuta je važnost osposobljavanja vatrogasaca za vještine ronjenja prema standardima priznatih ronilačkih asocijacija i potreba međusobne suradnje u promicanju ronjenja u Republici Hrvatskoj. Uz stručna predavanja i prezentacije razmijenjena su iskustva o sudjelovanju vatrogasaca u aktivnostima pod vodom, a raspravljalo se i o potrebi uvođenja pravilnika kako bi se objedinila djelatnost vatrogasac-ronilac.
Image and video hosting by TinyPic
U sklopu Skupa u nedjelju je održana i velika ekološka akcija čišćenja kaštelanskog podmorja u kojoj je sudjelovalo 140 ronilaca i vatrogasaca iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Crne Gore. Očišćeno je morsko dno u dužini od oko 20 kilometara na području svih sedam Kaštela, a među skupljenim smećem pronađena je i eksplozivna naprava, o čemu je obaviještena i policija. Gradonačelnik Kaštela, Ivan Udovčić, zahvalio je sudionicima na akciji istaknuvši njenu važnost zbog predstojeće turističke sezone.

Svečanom zatvaranju četverodnevnog stručnog skupa u nedjelju nazočio je i ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje dr.sc. Jadran Perinić koji je izjavio kako su hrvatski vatrogasci spremni odgovoriti izazovima i uključiti se i u ronilačke aktivnosti kada to bude potrebno. Perinić je istaknuo i važnost pripreme vatrogasaca za ronjenje s obzirom na prošlogodišnje poplave u Slavoniji i najavio kako će ubuduće vatrogasci iz kopnenih dijelova Hrvatske odlaziti na Jadran kako bi vježbali ronjenje u morskoj vodi, a oni iz priobalja u kopneni dio Hrvatske kako bi vježbali ronjenje u rijekama i zamućenim vodama.…. scubalife

Image and video hosting by TinyPic

03.06.2015. ...17:49 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters