VELIKI POŽAR OKO OMIŠA, U POMOĆ STIGLI KANADERI
[ # ]

OMIŠ
Foto: index.hr

Jedno parkirano vozilo bez registarskih oznaka izgorjelo je u požaru koji je buknuo u petak navečer na širem omiškom području, a s buktinjom koja se širi bore se lokalni vatrogasci, doznaje se u policiji. Požar je izbio oko 21,15 sati u mjestu Lokva Rogoznica u predjelu Ivašnjak.Isprva su gorjeli trava i nisko raslinje, ali vatra je tijekom noći zahvatila i borovu šumu, a izgorjelo je i parkirano vozilo bez registarskih oznaka. Dosad je izgorjelo stotinjak hektara terena. U policiji kažu da se požar širi prema zapadu.
Image and video hosting by TinyPic
Trenutno je na terenu 150 vatrogasaca s 40 vozila iz više od 20 postrojbi sa šireg područja Omiša, Splita i Trogira. Vatrogasci još brane kuće, a rano jutros su im u pomoć stigla četiri kanadera. U gašenju vatrene stihije odmaže im i jaka bura koja puše od sredine jučerašnjeg dana. Hrvatski autoklub izvijestio je da je zbog ovog požara prekinut promet Jadranskom magistralom na dionici Omiš-Dubci u mjestu Lokva Rogoznica. Obilazno se vozi cestom Omiš-Gata-Šestanovac-Dubci.

Dosada je izgorjelo više od 100 hektara površine, rekao nam je jutros Boris Ćuka iz Županijskog operativnog vatrogasnog centra. "Požar ne prijeti kućama i zasada je sve pod kontrolom. Vatrogasne snage se izmjenjuju, bura i nepristupačni teren nam otežavaju posao jer je na tom području i ranije bilo požara pa su na površinama debla stabala koja priječe put vatrogascima na određenim područjima. Zato su nam u pomoć pristigli kanaderi", rekao je Ćuka. …. pročitaj više

Image and video hosting by TinyPic

04.07.2015. ...07:23 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters