POŽARE NIJE SMIRIO 'BLAGOSLOV S NEBA' NEGO NAPORI GASITELJA: Kiše nezasluženo proglašena herojem situacije
[ # ]

PELJEŠAC / KORČULA

Kako je za Dubrovački dnevnik izjavio glasnogovornik DUZS-a Goran Cvjetinović koji je na požarištima na Pelješcu, kiša nije puno pomogla. Kiša je nešto više pogodila područje Stona, što je bilo nedovoljno za gašenje požara, a nad požarištem u Janjini uopće nije padala.Također, nije padala ni iznad Korčule gdje se situacija poprilično smirila.

'Veća vlaga je u zraku pa je to malo olakšalo situaciju. međutim, jučer smo dosta radili i to je pokazalo rezultate te je danas dosta mirnije i povoljnije,' izjavio je zapovjednik DVD-a Smokvica Ivo Pecotić. Daniel Pavlinović iz Storm Chasers Dubrovnik jučer je najavio lokalne pljuskove koji su se i dogodili, no riječ je o minimalnim količinama. Tako je u Dubrovniku pao tek 0,1 milimetar kiše po metru kvadratnom. 'Jučer se razvio oblak u zaleđu Dubrovnika, to je ta ljetna nestabilnost. Razvio se nakon najtoplijeg dijela dana, dakle krajem dana, što je uobičajeno te se počeo premještati prema Pelješcu,' izjavio je Pavlinović.

Tako je kiša nezasluženo pokupila velike zasluge, no čini se ipak kako su za smirivanje situacije zaslužni vatrogasci i ostali gasitelji, pogotovo ako se kao primjer uzme Korčula koju nije pogodio pljusak. Osim toga, poznato je kako je kako su sinoćnji gromovi 'na suho' izazvali nekoliko požara na području Pelješca, a jedan od njih i u Slanome.…. dubrovački dnevnik

Image and video hosting by TinyPic

24.07.2015. ...05:39 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters