IZBJEGNUTA TRAGEDIJA: Izgorjela jahta za vrijeme velike fešte u Palitu na otoku Rabu
[ # ]

RAB

Usred velike fešte u Palitu na otoku Rabu, 50-ak metara od prvih stolova, gotovo u potpunosti je izgorila jahta vezana u lučici Škver. Neki turisti pomislili su da je to drugi dio vatrometa priređenog nekoliko sati ranije povodom fešte. Oko 1 sat u noći na nedjelju, kada je na fešti koja se održava na platou u lučici, odmah uz more, još uvijek bilo više stotina ljudi, svi pogledi odjednom su se u čuđenju okrenuli prema buktinji. Deseci ljudi, uglavnom domaćih, počeli su trčati prema jahti. Mladi su snimali požar i prenosili filmove na Facebook, a stariji u nevjerici gledali što se događa i zbrajali štetu. U jednom trenutku netko je rekao da bi moglo doći do eksplozije, pa su se okupljeni počeli povlačiti na sigurnu udaljenost. Aparati su škljocali kada su došli rapski vatrogasci, koji su u nekoliko minuta ugasili požar. Uskoro je došla i policija i počela odmicati ljude. No za jahtu je bilo kasno, u nedjelju ujutro vidjelo se da je šteta praktički nepopravljiva.
Image and video hosting by TinyPic
- Požar smo pogasili pjenom i postavili smo eko branu da spriječimo onečišćenje mora. U brodu je bila plinska boca koja je prijetila eksplozijom, a mogao je eksplodirati i rezervoar. Pošto je temeratura deformirala ventil, bocu nismo mogli zatvoriti, pa smo je bacili u more da se ohladi, kaže tajnik DVD-a Rab Milivoj Ličina, potvrdivši da bi boca sigurno eksplodirala da je požar duže trajao. Tako je, srećom, izbjegnuta mnogo veća tragedija koja se mogla dogoditi. Dok vatrogasci i policija nisu stigli, pojedinci du došli opasno blizu plamenu. U blizini je bilo maloljetnika i djece. Po crvenoj boji jahte, vrlo brzo je utvrđeno da je riječ o brodu Marina Faflje Pinta, koji ga koristi za turistički prijevoz gostiju. Faflja je u nedjelju ujutro, kada je policija provela očevid, bio na mjestu nesreće.

- Bio sam na fešti s obitelji do oko 23 sata, kada smo pošli kući. Malo iza jedan sat javljeno mi je da mi gori brod. Odmah sam došao i zatekao vatrogasce kako gase. To je sve što trenutačno znam, rekao je Faflja. Prema neslužbenim procjenama, šteta doseže više stotina tisuća kuna. Tijekom požara i odmah nakon, pojedinci su tvrdili da su vidjeli kako se netko mota oko broda. Budući da je bila fešta, na kojoj je tijekom večeri i noći bilo preko tisuću ljudi, mjesto gdje je brod vezan cijelo je vrijeme bilo vrlo frekventno. Moguće je da je do požara došlo i zbog kvara na samom brodu, odnosno njegovim instalacijama. Je li slučajno da je do nesreće došlo baš u vrijeme fešte, kada se na inače mirnom dijelu otoka skuplja jako mnogo ljudi, trebao bi pokazati policijski očevid. …. novi list

Image and video hosting by TinyPic

30.08.2015. ...10:02 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters