U VATROGASNOM DOMU U BABOTOKU ODRŽANE DVIJE REDOVNE GODIŠNJE SKUPŠTINE TAMOŠNJIH UDRUGA
[ # ]

BABOTOK
Piše: Antun Jakovov

U vatrogasnom domu Babotoka 6.2.16 održale su se dvije redovne godišnje skupštine. U prijepodnevnim satima svoju redovnu 54-tu godišnju skupštinu održala je udruga Napredna žena Babotok. Kao več i uobičajno skupštini su bile nazočne skoro sve članise kao ivječnik općine Kapela Niko Belec. Prvo se je izvjestilo o radu prošle godine,gdje su se družile sa drugim udrugana,uređivale okoliš oko doma .pripremala za nekoliko fešti koje su se održavale u domu,Bile su u posjetu staračkom domu u Bjelovaru i drugo. Blagajnica je izvjestila o stanju u blagajni,a zatim je utvrđen rad za ovu godinu.Nakon skupštine popile su kavvu i pojele po koji kolačić,jer za opuštanje nije bilo vremena,trebale su pripremit za skupštinu DVD-a pa su tako naveće svi skupa slavili.
Image and video hosting by TinyPic
Sa početkom u 19 sati svoju64.redovnu godišnju skupštinu održao je DVD Babotok. Od gostiju su bili načelnik općine Kapela Danijel Kovačec,zatim dvd društva okolnih mjesta,kao i članovi DVD susjedne nam općine i Žipanije Virja sa kojim imaju dobru suradnju. Nakon vatrogasne himne predsjednik DVD Niko Belec izvjestio je o radu prošle godine,a opširnije je govorio tajnik Mladen Veličan. Tako su bili na Općinskom natjecanju ,organizirali nekoliko turnira u beli kao i jedan malonogometni turnir. Radilo se u domu kao i uređivanju okoliša oko doma,kosila trava svaki tjedan i drugo. Bio je i jedan požar kojeg su gasili članovi DVD-a a pridružio im se i Općinski DVD. Blagajnik je izvjestio o skoro praznoj blagajni,pa bi je trebalo malo i napuniti. Utvrđen je i plan rada za ovu godinu,a između ostalog potrebna je i garaža za cisternu kao i prostor za kuhinju.
Image and video hosting by TinyPic
Baš kad je predsjednik DVD-a Niko Belec govorio da su im potrebne 100 m vatrogasnih cijevi i dođe načelik Danijel Kovačec i u svakoj ruci nosi po dvije cijevi duljine po 15 metara, baš kao da je znao da im je to potrebno. A predsjednik DVD-a iz Donjih Zdjelica obečao im je dvije cijevi po 15 metara i tako se evo ove večetri sakupilo 100 metara cijevi. Kad bi se bar stalno tako ispunjavale želje. A da nije to sve, predsjednik DVD-a Virje omogučio je i ove godine da se kod njih školuju nekolilko članova DVD-a Babotoka a nije to ni prva takova donacija. Skoro svi članovi školuju se ili idu na predavanje u Virje susjednu županiju iako imamo našu.To je već odavna tradicija koja se stalno obnaša još od osnutka DVD-a u Babotoku. Nakon govora gostiju završena je skupština a zatim pristupilo svečanoj večeri bolje rečeno svečanom gulašu koji su kuhali članovi udrure Bilogorska sela, Najbolji gulaš u okolini. Sviralo se i plesalo uz Stare staze do jutarnjih sati. Ovim putem se zahvaljuju svima donatorina,a da dobili su i za poklon EU zastavu.

Image and video hosting by TinyPic

13.02.2016. ...10:04 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters